12 Mayıs 2011 Perşembe

39. hafta da bitti yahu?!?!

Mesaj-mail atıp merak eden tüm dostlara haber edeyim dedim..İşte gidişhat:

39. hafta bugün bitiyor. Güya 2 haftadır izindeyim ama daha ayağımı uzatıp evde 2 satır keyif yapmışlığım yok. İlk izin haftası sınav kalp çarpıntısı ile geçti, ikinci hafta da sınavın mutlu sonundan dolayı evrak hazırlama, adliye, nüfus müdürlüğü, muhtar, aile hekimi diye deli danalar gibi koşturarak geçiyor..Olsun gayet mutluyum, iyi bir sebeple hazırlıyorum ya evrakları gerisi boş..

Hem zaten evde durasım da yok, deli depmiş gibi dolanasım var, yukarıdaki işlere ek olarak eksik gedik var mı, doğumdan önce neler yapsam, sonra nelere fırsat bulamayabilirim gibi sorularla beynimde yüzbin tilki dolanarak, plan yaparak geziniyorum..Fırsatı bulduğumda Memo' nun ofise kamp kuruyorum, oturuyorum internette takılıyorum, ortağıyla çene çalıyorum, decaf kahve yapıyorum, hani sekreter görevi görebilirim isteseler, o kadar hoşuma gidiyor ofiste takılmak.."Niye eve gidip keyif çatmıyorsun?" diye soruyor Memo şaşkınlıkla..."Amaann 5 kat çıkamam" diyorum..Tek sebep bu mu acaba..?

Kendi ofisime de uğradım, yeni yerim için evrakları kontrol ettirmeye gittiğimde, masama oturdum, özlemişim!! Nuray kahve getirdi, ofis arkadaşları ile hoş beş ederken, aa şu iş nasıldı, bu dosya ne oldu derken bir baktım iş yapıyorum..gocunmadan, istekle..hem arkamda birşeyler bırakmama dürtüsü ile, hem de bir daha oraya dönmeyeceğimi bilmenin garip burkuntusu ile..Seviyorum çok ofisimi..ortamımı..Şartlarım iyileşecek öbür tarafta ama burası benim için çok ama çok özel kalacak..

Neyse, evde duramıyorum kısaca..fırsatım olsa da kalmıyorum, onu farkettim..Belki de doğumdan sonra eve tıkılacağımı bilen zihnimin bir oyunudur bu..Garip, severim aslında ama yanlız kalasım da yok bu aralar..

Uyuyamıyorum bir de..Daha doğrusu uyumak istemiyorum..Yoruluyorum tüm gün, bir önceki gece gene geç yatmış oluyorum ama yine de 2 lere kadar oturuyorum..Arda'nın uyumasını beklerkenki 10 dakikalık kestirme yetiyor bünyeye, cin kesiliyorum sonra. Misal dün gece 3,5 da yattım, tüm gün koşturdum, saat 01:00 oldu hala yatasım yok..Gözler fıldır fıldır..

Acayip bir hazırlık ruh hali de başgöstermiş durumda 2 haftadır filan..Kaç küsur parti çamaşır yıkandı son 2 haftadır bilmem..Daha hastane çantası hazırlanmadı ama olsun, ev sürekli yumoş ekstra kokuyor :)

Fiziksel duruma gelince toplam 12 kilodayım, ilk hamilelikten 5 kg daha az. Ödem pek olmadı ama acayip bir basınç ve ara ara sızılar hissediyorum ki ilk gebelikte, daha öncede yazmıştım, hiç hissetmemiştim. Dün hastanedeydim..NST bakıldı, ultrasonda suya filan bakıldı, herşey yolunda gözüküyor şu an için, Totinaz da 3.300 gr olmuş...Pek hareketli, bazen canımı acıtıyor, bir de devamlı hıçkırık halinde...Pazartesinden itibaren 3 günde bir gidecekmişim..

Bakalım ne zaman gelecek hanım kızımız? Umarım kendisi bana, benim gebelik özelliklerim de anneme çekmemiştir zira ben 42 haftalığım, canına okumuşum Ağustos sıcağında annemin!! İçimden 17 si geçiyor, bakalım hayırlısı..


                                                  Foto geçen gebelikten..Doğuma 12 gün kala...

2 yorum:

Eko Anne dedi ki...

bu akşam doğurucaksın gibime geliyor.. hayırlısı:) sağlıkla gelsin

Itır dedi ki...

bende de oyle bir his var biliyor musun? Ya bu akşam yada salı akşam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...