21 Mayıs 2010 Cuma

A.S. bir cuma akşamı

Ananeye gittik akşam yemeğine, şehir dışına, yani eskiden öyle sayılırdı oralar, şimdi koca bir ek şehir oldu..Bahçe keyfi, yemek (büyükler sadece..ufak kişi tenezzül etmedi), anane ve dedeye bol şımarma filan derken pijamalar giyildi, arabaya binildi ve yola çıkıldı..Tabiki çubuk kraker istenildi ve 2. çubukta küt diye uykuya geçildi..
"Babamız" (ne gülerim bu tanımlamaya da!) biraz dolaşıp gidelim dedi..Herzamanki kısa yol yerine biraz trafiği yoğun, hareketli sokaklara saptık ve A.Ö (Arda' dan önce) içtiğimiz, azıttığımız barların önünden geçtik..hava güzel ya, sigara yasağı da var ya, herkes dışarlarda, kapılarda ellerinde biralar..kalabalık..amanıın bi içimiz gitti ki! Hani yazlık yerlerde hanım teyzeler ellerinde çekirdek, diskoların önünden geçerler ya boyunları uzaya uzaya içeri bakarak, o hesap işte..arkada bebemiz horlarken iç çeke çeke bakındık..bir iki tur attık, en çok vaktimizin geçtiği barları, sonrada şimdiki en popülerleri inceledik, analiz ettik..pek bi gaza geldik..amaan bi bira içseydik bari dedik..yarın akşam kim evde kalsın-kim dışarı çıksın pazarlığı yaptık vede kös kös eve döndük..
Oğlanı yatağına koyduktan sonra klasik bir A.S. gecesi başladı..biri pc başında, diğeri tv karşısında..sessiz..sakin..Neyseki sofra toplama filan yok bu gece, mutfak salon mum gibi...bir de, pssssttt diye açtı koca kişisi biraları, buz gibi..teselli ikramiyesi! :)

5 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

o barlara ne zaman rahatça girip evin yolunu bulamayıncaya dek içecez biz haaa, ne zaman?

ZEYNEP dedi ki...

ahh o pissst dan sonra nasıl canım çekti bir biraaa:) Ama hala ve hala meme bekler içeride uyuyan tospaaa:)

Itır dedi ki...

Hülya..korkarım daa çok var..snif!

Zeynep..Ben lohusaykene bizim bey "Birell" adında bir alkolsüz bira keşfetmişti, buz gibi ondan içiyodum, aynı bira, renk, baloncuklar, koku..sadece alkolsüzlükten mütevellit acık tadı garipti ama pek ala biraydı işte! Hemde malt süt yapıyo demişlerdi, bana da gün doğmuştu..ne dersin? Yaman'ı bi keşfe yolla istersen?? :)

zeynepa dedi ki...

o zeynep ben değilim gülüm :)
ay soyadı yazmayayım diyorum ama bu gidişle yazacaz gibi görünüyor :)

Hülya, Itır, verin bebeleri anneanne/babaannelere, atın kendinizi sokağa. pardon barlara. ne duruyorsunuz!??

Itır dedi ki...

Aaaa?! 2 adam 1 ben Zeynep; seni ben universite arkadaşım zeynep (zeynepa)sanmışım!! Yine de tavsiyem senin için de geçerli tabiiki!! :) Bu arada bir kaç post önceki bir yorumuna cevap yazmıştım..o da sensin dimi?? Zeynepler karıştı :))

Atatuşum zeynebim: Bence de soyisimli takıl sen..Bu kadar karizma bir soyisim varken hiç durma derim ben!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...