11 Mayıs 2012 Cuma

Bu sefer ben davetliydim!

Bu ara hep okul etkinliklerinden gidiyorum ama ne yapalım okulumuz bu ara pek aktif bir döneme girdi.
Gecen hafta anneler günü dolayısıyla hafta boyunca anneler ve çocukları arasında çay partileri yapılacağı, uygun gün ve saat belirtmemiz gerektiğine dair bilgi notlarını almıştık. Benim günün perşembe, saatim 10:45 olarak ayarlandı. İş yerinden 2 saatlik iznimi aldım, bir buket çiçek ve foto makinamı kapıp yollandım okula!

Beni resepsiyondan almaya geldi, suratında koccaman bir gülümseme. Sınıfa çıkarken karşılaştığımız herkese "Baak, annem geldi!" diye beni gösterdi, gururla, mutlulukla. Sınıfa girdik herkes yayılmış çalışma yapıyor. Kimi bakıp çalışmasına geri döndü, kimi el salladı, kimisi -daha muhabbetli olduklarımız- "Arda'nın annesiiii!" diye yanımıza geldi.

Elele çay içeceğimiz masaya doğru ilerledik, oturttu beni minik sandalyeye ve başladı sofrayı kurmaya. Fincanları, tabakları taşıdı, dizdi, mutfakta öğretmeniyle meyve çayı hazırladı, minik bir demlikte masaya getirdi, servis yaptı, tabaklarımıza birer kurabiye koydu ve başladık sohbet edip çaylarımızı içmeye..Tabii ki  meraklı arkadaşlar tarafından ziyaret edildik ve ben hepsinin annesinin ne zaman geldiği/geleceği konusunda bilgilendirildim :)

Çaylar bitince bana çalışmaları, materyalleri gösterdi,  en sevdiklerini beraber yaptık..Tanımadığım bir sürü materyal öğrendim, çok hoşuma gitti...Son olarak bize ayrılmış olan kurabiye hamurlarını şekillendirip, isim etiketlerimizi üzerlerine takıp fırına verdik. Bu sınıfta herkes kendi totosunu toparladığı için çay partisi masamızı da toparlayıp bulaşıklarımızı yıkadık (ben kendiminkileri yıkadım, Arda kendininkileri) ve bu harika faaliyette bitmiş oldu..Ben mutluluk sarhoşu sınıftan ayrılırken Arda çok sevgili Alican'ı ve Dicle ile kudurmaya başlamıştı bile..














11 yorum:

Yasemin Aktuğ dedi ki...

çok romantik bir masa olmuş ya.
Ben sizin okulu kıskanıyorum ya, acaba Ankara-Antalya arası servisi ver mıdır?

larcencielblog dedi ki...

Çok şekersiniz Itır!!

Ve fekat, beni niye çağırmadılar yahu? Hemen Hilal'i arıyorum!

Itır dedi ki...

Yasemin, keşke heryerde olsa bu okuldan..hatta montessori ilkokulları kurulsa, gerçekten çok farklı..buyuk şans bizim için!

Itır dedi ki...

Başak, nası ya? Acaba bizim sınıfın olayı mıydı sadece??

larcencielblog dedi ki...

Geçen sene bütün sınıflara yaptılar, valla da olay çıkartırım! Çocuğumun Montessori sınıfına geçmesini sırf bu sebepeln istiyordum hem de :)

ZEYNEP dedi ki...

oyy ben en cok o bulasık yıkama haline bittim :)

Biyolojikanne dedi ki...

Çay hazırlayan pompik ellerini yerim

Adsız dedi ki...

keyifli vakit geçirmissiniz.Resımlerde süper...çise

Petek dedi ki...

Arda yerim o senin cay dolduran, bulasik yikayan ellerini. Surada gözümüzün önünde ne cabuk büyüyorsunuz ya! Bir de Aylin'i o kadar döndürmesen diyorum bizim seyrederken basimiz dönüyor :)

GÜL-FİDAN dedi ki...

Selamlar,

Kreşlerde bu tür uygulamaları görmek çok zor..benimde kızım 4 yaşını bitirdi bugun yıl sonu gösterisi vardı...onun sevincini paylaşmaya çalıştık.anne olarak yıl sonu gösterisini anlamsız buldum..ama kreş seçerken tüm bunlara bakılamıyormuş..

okul konusunda ne düşünüyorsunuz..belki bu kreşin mantığında okul buldunuz mu diye sormak istedim...

sevgiler

Itır dedi ki...

gul-fidan, maalefef bulamadik, o yuzden kendimiz okul kurmaya calisiyoruz!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...