26 Nisan 2012 Perşembe

Egzama, tiramisu ve düğün kelimelerini bir yazıda kullan evladım!

Aylin'e 39 haftalık hamileyken peydah olan ve 2 ayda bir filan beni ziyaret eden berbat hastalığım var. Dishidroksik egzama. Ayaklarıma yerleşiyor ve beni kaşınarak çıldırma/çıldırarak kaşıma noktasına getiriyor sonrada kaşıdığım yerler şişiyor ve acıyor. Toplamda 4 atak geçirdim, bunu da ekle;5! Her atakta farklı tedavi gördüm. Kortizon hapları bilem aldım. Bazı ataklarda doktora gitmeyip önceki ataklarda verilmiş olan ilaçları kokteyl yapıp uyguladım, bir şekilde yırttım...Derken bu son atak..canıma okudu, canıma!!

Salıdan beri yürüyemiyorum. Sadece topuklarımın üzerinde ördek gibi sekiyorum diyelim. Bu sefer çok şiddetli. Falakaya yatmış gibiyim. Yada ayaklarımın altına kaynar su dökülmüş gibi...Izdırap bildiğin. Bugün totodan kortizon iğnesi yedim, kortizon haplarına başladım, kortizonlu merhemler de cabası, kortizon manyağı oldum. (Tam da diyete başlamıştım, kırılası süpürgeler!!) 5 gün de raporluyum. ("Ohh 1 Mayıs da tatil etti mi sana 6 gün??" diye sevinemeyecek kadar da sıkıntıdayım..umurumda değil tatil, matil, ayacıklarım düzelsin, gerisi boş)

Şimdi asıl ne diyecektim? İnsan bu haldeyken, ayakta duramıyorken, ızdırap içindeyken, bebeler erkenden uyumuşken, dötünü kırabilecekken, nalları yükseğe dikip rahatlatacakken kalkarda tiramisu yapar mı? Yaparsa kim için bu eziyete katlanabilir?

Evet bildiniz! Eğer mevzu bahis insanın melek yavrusu ise elbette yapar..Ayakları zonklaya zonklaya yapar!! Başkada Cumbaba gelse, boşver onu Jude Law gelse yapmaz, ayacığının şiş minik parmağını bilem kıpırdatmaz..budur yani!

Yarın 1. Binbir çiçek Çocuklar Festivali var okulumuzda. Veliler olarak ikinci el kıyafetler, oyuncaklar gönderdik okula. Yababilenler de yiyecek yapıp yollayacak. Yarın tüm bu eşyalar, mamalar satılacak, panayır olacak yani. Elde edilen paralar da ihtiyacı olan bir ilkokula gidecek; belki malzeme, belki cücelere önlük, çanta. Sonracığıma bir dolu aktivite olacak; sokak oyunları, açıkartırma, Serkan Abi ile davulumdan masallar...Sabırsızlıkla dakikaları sayıyorum!!

Bu sabah işe giderken Max Fm de festivalin duyurusunu duyan bendeniz ne yaptı bu arada, tahmin edebilen? Ağladım yahu! Sulugözlülükte son kerte! Bu duygusal anı Facebook statusümde paylaşınca da harika bir yorum aldım: "Eee, düğünde napıcan?" diye :)

Düşündüm de ben bu potansiyelle herhalde 1 hafta öncesinden "gözüme toz kaçtı" kıvamında ağlamaya başlar, düğün günü de kendimi rakıya verir, "damadın anasıda alkolik çıktı" söylentilerine meydan vermiş olurum...Ama o günleri göreyim söz valla halay başı da ben olacam, en kral göbeği de ben atacam! Yazdım buraya!!


I.Binbir Çiçek Çocuk Festivali
27 Nisan 2012 Cuma



5 yorum:

maviye iz süren dedi ki...

çok geçmiş olsun,çocukların etkinlikleri de süpermiş gerçekten

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

"damadın anasıda alkolik çıktı" ???? gelinin anası olma ihtimalini eledin sanırsam :) aylin'i evermeyip turşusunu mu kuracaksın?

senay c dedi ki...

Itır,
çok geçmiş olsun, egzamanın şiddetlenmemesi için o bölgeyi hiç kuru bırakmamak gerekir. Her zaman nemlendirici kullan. Benim de elimde çıkar hep. Çok pis kaşınır,uyku filan haram olur. Bir de tiramusu yapmışsın,bebelere afiyet bal şeker olsun.
Ağlamak anneliğin şanındandır boşver:)
(Ben de 3 yaş oğlumun kreş sergisini gezerken salya sümük ağlamıştım..öyle işte)

Itır dedi ki...

Gulce sagol, bakalim bugun 4 te gorucez neler olacak..heyecanla bekliyorum!

Hulya, kiz dizimin dibinde duracak tabii, ev isleri filan, yaslilikta da bakiverir bize, gelinden fayda gelmez nasilsa ;)

Seneycim sagolasin\ yasayan bilir ne pis bir sey.bugun daha iyiyim sanirim igne cok etkili oldu..haklisin kuruluk da tetikliyor..Sulugoz anneler dernegi kurucam ben ikimizi de esbaskan yapicam! :)

Süreyya dedi ki...

şu kaşıntılarınıza kafam takıldı,ben de neredeyse bir aydır kaşınıyorum ama tüm vücudum..kan tahlili,alerji testi ne gerekiyorsa yapıldı,kortizonlu hapım bile bitti ama hala kaşınıyorum :(( artık tıp fakültesine gidecem..size de çok geçmiş olsun.sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...