22 Şubat 2012 Çarşamba

Sevsem mi, bi tane çaksam mı karar veremiyorum!

Kardeş kıskançlığı konusu açılınca hep sorardım anneme; "Doruk beni kıskandı mı?" diye. Annem de hep kayıtsız bir ifade takınıp; "Yoo, çok kıskanmadı, hiç zorlanmadık o konuda." derdi. Doruk sakin bir çocuktu sanıyorum üstünde de annemler durumu iyi idare ettiler besbelli..."Biz de bilinçli anne-babayız, e Arda da çok "aşırı" bir tip değil, herhalde bu konuda sıkıntı yaşamayız"...diyordum...Hahahhah aldık babayı :-)

Komşu bloglarda da bu ara uyumlu kardeşler temalı yazılar okuyor, beraber mutlu mutlu oyun oynayan abla/abi - kardeş kareleri görüyorum. Yakın arkadaş çevresinde de bizzat gözlemlediğim kadarı ile büyükler bir şekilde ufaklıklara alışmışlar, kıskançlıklar giderek azalmış..

Peki biz de durum ne? Giderek artan kıskançlık..Bu kadar!

Aylin'in hareketlenmesi ile şu cümleler hayli fazlalaştı:  "Dokunmasın! Ellemesin! Anneee, al onu elinden, bana ver! Aylin ver bakalım şunu! (hızla çekerek alınır her ne ise o) Aaayyy, yarış pistime doğru geliyor, bir şeyler yap anneeeaaaa!!!"

Aylin'in ellememesi, oynamaması gereken şey sadece kendi oyuncakları değil bu arada, elini attığı herhangi bir eşya olabilir kıyamet koparan..Mutfak bezinden tut, ayakkabı çekeceğine, bitmiş kağıt havlu rulosından krem kutusuna kadar..O ellememeli, emeklememeli, incelememelidir..Köşe yastığı gibi bir köşede oturmalıdır..

Bir de ciddi anlamda Aylin kızın benimle olan temasını engellemeye çalışıyor. Eskiden daha çok kucağımda olmasına hatta yapışık olmamıza rağmen hiç sallamazken, bu aralar "o" nu kucağıma almama fena takmış vaziyette. Çünkü muhtemelen eskiden onu adamdan saymıyordu, baktı ki bu düdük kalıcı bir şey ve giderek aramıza sızıyor, engelleme yollarını aramaya başladı!

Ne zaman Aylin'i kucağıma alsam "Neden onu kucağına aldın? Yere bırak,emeklesin! Muya abla/Baba tutsun onu, sen benle gel, yatağına koyalım biz salonda tipak okuyalım..vs" başlıyor. Akşam eve geldiğimizde Aylin kucağıma gelmek için, Arda ise onu kucağıma almayayım diye paralıyor kendini...Gel de çık işin içinden!

Bir de şu kafaya müdahale var ki çözemiyorum nedenini ve nasıl biteceğini... Sürekli ama sürekli kafasını sıkıyor, ovuşturuyor, elliyor. Bu arada da hep dişler sıkılı, alt çene önde; bir hırs, bir hınç hali ki hem komik oluyor hem de daraltıcı. Sanki içinden "Bi çaksam şu kafaya!!" diyor ama dışarıya "Bakın ne kadar çok seviyorum" diye göstermeye çalışıyor..

Her zaman olduğu gibi yine kendimi sorguluyorum, acaba diyorum biz mi idare edemiyoruz, kıskançlığını körükleyecek hatalar mı yapıyoruz...?
Cevabı bulamıyorum...

Kimi zaman komik, kimi zaman bunaltıcı ve vicdanımı körükleyici son halimiz budur..İşte bir kaç kafa sıkma, diş gıcırdatma pozu!!!! :)





chucky arda ve kurbanı!!! :)


13 yorum:

Elifnur dedi ki...

Aylin'in surat ifadeleri super, cok tatli bir kiz masallah. Insallah en kisa zamanda bu kiskanclik krizleri azalir.

ZEYNEP dedi ki...

Kafa müdahelesine rağmen pek güzeller be Itır.. Hiç bir tecrübem olmayan bir konuda ahkam kesmeyeceğim , keske soyleyecek bir şeylerim olsaydı.. Umarım kısa sürer bu durum, mesela belki sadece senin yazmanı bekliyordur ve bu akşam eve gidince süper uyumlu bir ikili görürsün :) Olmaz mi :)

saricizmeli dedi ki...

Bazı karelerde UE yi görür gibi oldum. Bizimkinde de bir kafaya hucüm halleri var ki sorma. Bizim kıskançlık giderek azalıyor. Çekirdek aileysek NE ile pek çok şeyi paylaşıyor onu oynatmaya çalışıyor. Ama araya başkaları girince içinden frenkeştain çıkıyor sanki. Yazık minik kuşum bi ara gözlerine ellerini siper edip gidiyordu abinin yanına (bu da ayrı mevzu hem şamarı yiyor hem abisiz olamıyor), o kadar çok gözlerine hucüm ediyordu ki abi. Buna ilişkin bir post da ben yazacağım bu günlerde. Bir yerde hata ediyoruz da nirde:)

Itır dedi ki...

elifnur teşekkürler, umarım en kısa zamanda biter..

zeynep, olur olur valla..ne güzel dedin! :)

menekşe, ben ue yi daha makul görüyorum sanki uzaktan. arda bildiğin chuck oldu bu ara..kolay gelsin valla bize! ;)

senay c dedi ki...

İlk foto ve son fotoya bittim:))
Çok güzeller Itır:)
uyumlu kardeşler???buyur:P???
Yiğit:anne Güneş in karnına bassam ağlar mı?? filan gibi sohbetlerimiz var bizim,kolay gele hepimize:)

Itır dedi ki...

Şenay, çok teşekkür ederim! Sizde de durum aynı demek? Düdük bunlar düdüüük!! :)

Adsız dedi ki...

Naz dedi ki:kardesli hayata baslamamizin 4.gunu bugun..beni neler bekledigini su resimlerden gordum :) bence cook normal,yegenim 2 yasindaki kardesinin degistirme kartini ariyo evin 4 kosesinde.. Hepimize kolay gelsin :)

Itır dedi ki...

Naz doğurdun demek? Harika! Bol sütlü bol uykulu günler dilerim, güle güle büyüt!
Değiştirme kartı süpermiş bu arada!! :)

Burcu dedi ki...

Hahahaaa fotolarda Arda'nın surat ifadesi özellikle de gözleri süper :)) Walla bizde durum şimdilik fena değil ama sanırım işler ufaklıklar büyümeye başlayınca tersine dönüyor :(

Itır dedi ki...

Burcu nasıl ama? Gözler ruhun aynasıdır demişler dimi?? :)

Adsız dedi ki...

Selam
Bizim de oğlumuz Arda aramıza katıldı 2011in son günlerinde. Defnenin bugünkü repliği şöyle: Annee, ardaya şu iğneyi batırabilir miyim? Sonra öperim geçer!

Herkese kolaylıklar :)

Yase

Itır dedi ki...

Yase, seninki bir de telafisini de düşünüyormuş, kıyamam! :)

Hoş gelmiş Arda'cık bu arada!

Sermin dedi ki...

Itır Aynıııııııı tıpatıp aynı surat ve hareketler. Özlelikle şu ortadaki yanyana duran fotolardan sağdaki. Kafaya ne kadar hassas oldugumuzun farkındalar ve doğrudan en kısa çözüm olan yere kiytleniyorlar işte. garantili yani!! çok sıpalar çok. büyüyünce güleceğiz bu hallerine ama işte şimdilerde sinir bozucu oluyor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...