21 Aralık 2011 Çarşamba

Nee? En uzun gece mii??

Hay bin kunduz! Bileydim bu en uzun gece hadisesini, aşı için bugünü seçer miydim?!  Bu gece mıçtık, işte o kadar!!

Aylin kız sağlık ocağını birbirine kattı..Daha bismillah tulumunu çıkarırken başlayan mızıklanma tartıya konarken hıçkırıklara dönüştü, boyu ölçülsün diye sedyeye yatırılırken "etinden et kopma" makamında devam eden ağlama aşı aşamasında tarif edemeyeceğim bir perdeye çıktı! Ama el insaf, 3 aşı da fazla değil mi birader? Ağızdan çocuk felcini de sayarsak 4 eder! Neden acaba bu 6. ayda bacaklar kevgire dönüyor? Yok mu başka bir formül? Tek şırıngaya birleştirseler mesela tüm sıvıları..

Sağlık ocakları artık çok hassas, acayip takip ediyorlar bebeleri. Arda zamanında yoktu böyle bir ilgi alaka. Dr takibine gittiğimiz özel hastane aşıları hatırlatır, bizde gider sağlık ocağında yaptırırdık o zaman. Şimdi hamilelikten itibaren acayip takip ediyor sağlık ocağı. Gerçi ben 38. haftamda işle ilgili bir rapor istemi için gittiğimde haberleri olmuştu gebeliğimden. Aile hekimimiz neden şimdiye kadar haber vermediğim konusunda biraz dokundurduktan sonra hemen takibe almıştı beni ve akabinde hemşireler sürekli arar olmuşlardı, malum doğum gecikmişti ve onlar da merak ediyorlardı. Sonrasında lohusalıkta bir kaç kez aradılar, süt nasıl, emzirme nasıl gidiyor diye sordular ve zaten hemen kilo kontrolleri ile aşılar başladı. Artık her ay, her aşı zamanı arıyor hemşiraanım. Hatta bu sefer, 6. ay aşılarını neredeyse 7. aya salladığımız için Ayla hemşiraanım ile bayağı bir telefon kankası olduk. Kadıncağız pes dedi en sonunda ve ultimatomu verdi: "Bu cumaya kadar lütfen getirin artık Aylin'i!!!"

Arda ile hiç yaşamadığımız bir hadise aşı sonrası ateş. 4. ay aşılarından sonra feci bir gece geçirdik...Bugün yapılan aşılarda 4. ayın bir kopyesi artı bonus olarak hepatit..Bu uzun gece nelere kadir göreceğiz bu akşam...

5 yorum:

gezicini dedi ki...

çok çabuk geçsin bütün aşılar, tüm günler sağlıkla dolsun:0
sevgiler
gorki

Deli Anne dedi ki...

Geçmiş olsun her türlü:) Bana da zor bu gece, kuş uykusunda bir bebeyle yani.

Burcu dedi ki...

Eyvaaaahhhh biz de mıçtık desene :S

Dilek dedi ki...

geçmiş olsun, umarım çok kötü bir uzun gece geçirmemişsinizdir?

Sermin dedi ki...

Itır hep mi aynı olur yaşadıklarımız. ben de çınar'da hiç verem aşısı sonrası hutsuzluk görmemiştim ama ırmak hanım öyle bir apladı ki o gece, neredeyse kapıp acile götürecektim biraz daha susmasaydı. en son ayakkabılarım ayağımda kapıda emzirmeye çalıştım ve sustu, rahatladı. korkunçtu. biraz nazlı mı ne bu hanımlar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...