18 Ocak 2010 Pazartesi

Son havadisler

Ne zamandır Toti kişisinin büyüme ve gelişimi ile ilgili yazmamışım, ilerde çocuk (belki de genç adam) demez mi: "Anne sadece geyik çevirmişsin, ben mesela 19 aylıkken nasıl bir tiptim bilmek istiyorum !!?"

Buyursun okusun o halde genç adam :-)

*Elektrikli aletler ve dönen şeyler (düliliii) ilgi alanının yine odak noktasında. Lamba açıp kapatma, çamaşır - bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, tepe pervaneleri (allahtan bizim evde yok!), ele alınan herşeyi yerde döndürmeye çalışmak en "in" aktiviteler arasında.

*Yeni aktivite: Parmak aralarında kalan çorap pamukçuklarına kıl olup, çoraplar çıktığı anda elleriyle parmaklarını aralayıp, sonrada işaret parmağıyla pıt pıt temizliyor! :-) (Utandın mı genç adam, ha? Hahahaaa!!!)

*Bir de diş fırçalama! Kitubi Damla' nın önerisi ile nenedent diş macunu aldık, her akşam yatmadan ve sabah uyanınca "mamaaa" diye banyoya koşuyor ve huşu içinde dişlerini fırçalatıyor.

*Hala çok kelimesi yok, bir dönem bir kaç kelimeye takıyor, sonra onlar gidiyor yerine yenileri geliyor, sanırım geç konuşacak. (anasının da 3 yaşında anca konuşuğunu göz önünde bulundurarak hiç önemsemiyorum bu konuyu)

*Daha çok önemsediğim şey ise hiç kendi kendine oyalanmaması ve hiç bir şeye adam gibi konsantre olamaması...çok çabuk sıkılıyor. :(

*Dans etmek, el çırparak dönmek, benimle garip yüz mimikleri yapıp gülmek, yine benimle "müzik durdu-anne dondu" oynamak pek keyiflendiriyor sıpayı.

*Gece memelerini azalttı, kendi yatağında uyuyor saat 3-4 e kadar. Sonra -artık rutine bindi- sesleniyor, birimiz gidip alıyoruz (artık sabahları hatırlamıyoruz bile kim gitti getirdi, saat kaçtı filan) ve eskisi gibi memeye abanmıyor, "hadi koy kafanı yastığa" diyince kafayı küt bir yere koyup uyuyor (genelde Baba totinin ortopedik sert yastığını tercih ediyor:) ) Fakat sabah 6 gibi uykusu hafifleyince "memmeeee" diye yapışıyor.

*İştah fena değil, sadece eskisi gibi "ne verirsen" yemiyor, seçiyor, sevmediği bir tat, bir doku olursa anında çıkarıyor. Canı çekerse çok maharetli bir şekilde çatal kaşık kullanarak kendisini beslemeyi biliyor, canı çekmezse abuk subuk mutfak materyallerini oyuncak olarak önüne istiyor, vermezsen çemkiriyor ve oyun oynayarak başkasının yedirmesine izin veriyor -ki ben bu işe acayip sinir oluyorum ama annelik vicdanıyla o şekilde beslemeye devam ediyorum.-

*Hergün muhakkak dışarı çıkıyor, parka gidiyor, temiz hava alıyor. Hafta içi günlerde uyku-yemek-park-meyve filan tüm saatleri çok düzenli, hafta sonu bizimle herşey alt üst oluyor, bambaşka bir rutini oluyor.

*Gymboree de deneme derslerine gittik..Oyun ve müziğe. Cuma sabahta resim var. Bakalım belki birinden birine haftada bir göndeririz totiyi. Pahalı geliyor biraz o yüzden e hadi yollayalım diyemiyorum, bakıcaz, hesap kitap işi...

*9 Ocak günü domuz gribi 2. doz aşısını oldu Arda..Bu da arşivde yerini alsın..

2 yorum:

Ceyda dedi ki...

Totim benimm büyümüşde damak zevki oluşturmuş yerim ben seniiii :)))

Itır dedi ki...

Oluştu Ceyda ablası, geçen gün çubuk krakerle bile tanıştı ve aşık oldu!! İlerde nasıl koruyacağız bu cüceleri abur cuburdan bilmem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...