6 Haziran 2009 Cumartesi

Geç olsun güç olmasın..




Arda totisi haftaya 1 yaşını dolduracak, başlasam mı başlamasam mı derken vakit uçtu gitti ve ben ancak başlıyorum bloglamaya..

Nereden çıktı bu bloglama işi peki? Sanırım Arda 6 aylık falandı yüzmeden arkadaşım Banu' nun kızı Mira için tuttuğu blogu keşfettim. Miranın bahçesini eşelerken bir dolu başka blog karşıma çıktı ve ben yapılan işlere hayran oldum. Anneler bebişleri için yazıyor, araştırıyor, kaydediyorlar. Hatta bazıları artık bebek bakım kılavuzu haline gelmiş, harika bilgiler, yemek tarifleri, super linklerle dolu. Beni en çok şaşırtan ise nasıl bu kadar vakit bulabildikleriydi. İşten ve totiden ve evdeki angaryalardan artakalan zaman o kadar az ki, ve bu vakit o kadar çabuk tükeniveriyor ki, bırak bloglamayı, şöyle karı koca iki kelam edicek, yayılıp dvd seyredicek vakit bulamıyorum.

O yüzden boşver Itır dedim kendi kendime, nasıl olsa oğlan cocuğu bu, yıllar geçipte kazık gibi olunca bizim Toti, kız peşinde koşmak varken oturup hepsini okuyacak mı zannediyorsun? kız çocuk olsa tamam da...
Fakat kayıt altına alma huyum kurusun, (bilenler bilir, her yıl yeni bir küçük defterim olur ve hergün ne yaptığımı yazarım) bloglamadan edemeyeceğim!! :) En azından deneyeceğim, pek heves ettim:)

İddia yok, bebek bakım kılavuzu olmak hiç haddim değil, zaten o araştırma ruhunu ve vaktini kendimde göremiyorum, sadece ilerde hatırlamak için, uzak-yakın sevdiklerimizle paylaşmak için, Arda Totisine anı bırakmak için, içimi dökmek için vede tabiki kayıt altına almak için...


Arda' nın doğum günü şerefine, hediye niyetine :) hadi bakalım, Toti ailesi karşınızda! :)

2 yorum:

Damla dedi ki...

Ne iyi etmişsin, çok güzel olmuş. Ben kendi adıma söyleyeyim, kılavuz türü işler genelde şöyle oluyor. Bakıyorsun ki düzen olmayınca bu çocuk işleri çok zaman alıyor, başlıyorsun kenara köşene ve kafana notlar almaya. Sonra bir akşam, aman çok dağıldı bunlar, toparlayayım diyorsun ve bir mail tarama süresi içinde sayfa sayfa kılavuz çıkıyor.

Bir sürü şeyden de feragat ediyorum tabi, mesela sürmesi ayrı çıkartması ayrı vakit alıyor diye oje ve rimel sürmüyorum artık :)

Hayırlı olsun, başlamışsın ya artık gerisi gelir.

banushka dedi ki...

Itır... Hayırlı olsun... super olmuş.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...