13 Haziran 2012 Çarşamba

Dır dır da dır dırrr

Çok fena bir dır dır yazısı olacak, kafası almayan okumasın..

Çok pis bi haleti ruhiye içerisindeyim, kocam dışında kimseye dırdırlanamıyorum, o da beni afaroz edecek yakında, bari dedim buraya kusayım içimdekileri!

- En nefret ettiğim havalar başladı! Sıcaktan nefret ediyorum kardeşim, nefret! Hayati fonksiyonlarım yavaşlıyor, beynim çalışmıyor, nefesim tıkanıyor, gözlerimden şimşek fırlıyor! Bugün 35 dereceymiş, peki 15 temmuz-15 agustos arası ne halt edicez o zaman? Sıcak dediğin şey tembelleştirir, üretkenliği durdurur, kakalakları yeryüzüne çıkarır, bakteri-mikrop gibi her türlü pisliğin kolayca üremesini sağlar dolayısıyle diyare yapar! Hem sıcak ve yaz mevsimi öğrenciyken güzeldi. 3 ay denize giremiyorsan, dötü yayamıyorsan, ev-iş-çoluk çombalak diye hantır hantır koşturuyorsan ne güzelliği olabilir ki? 38 yaşında çalışan biri için yaz demek İyot kokusu yerine milletin ter kokusunu çekmek demek, başkada bişi diğil!

-Bel fıtığım azdı gene! Dragon bot yarışlarında kürek çekerken fazla abanmışım sanırım! Bu sıcakta bir korse eksikti yani!! Pazar günü ilk voltaren-muscoril kokteylini abiciğimin nazik ellerinden yememle başlayan iğne günlüğüm kevgire dönmüş dötümün sızlamaları eşliğinde heyecanla sürüyor. Hem zaten öğle tatillerinde yapacak şey bulamıyordum, iyi oldu sağlık ocağına git, iğne yaptır,işe dön derken cırt diye bitiveriyor öğle teneffüsüm! Yatmadan geçmeyecek olan bu mereti ofiste surekli oturmak, eve dönünce çocuklarla türlü şekle girmek ve beşiğe eğilmek sureti ile iyice yağlıyorum ballıyorum, artık kaç haftaya biter bu sızı bilemem...Feci canım sıkkın ama!

-Arda'nın doğum günü geliyor, ilk defa heves ettim şööyle arkadaşlı, konseptli bi doğum günü yapayım diye ama hem beceriksizlikten elimden bişi gelmiyor hem de iş yerimdeki yoğunluktan 2 organizasyon telefonu bile edemiyorum..Kaldı 3-4 gün daha elde bi nane yok!!

-Ayaklarımdaki egzama geri geliyor ve bu haksızlık..Ben 2 ayda bir kortizon iğnesi yemek (kevgire bir delik daha!), ayaklarıma sürekli kortizonlu kremler sürüp istediğim ayakkabıları giyememek ve hadi hepsini geçtim kuduz köpek gibi kaşınmak zorunda mıyım? Efendim nedeni belli değilmiş, sürekli tedavisi yokmuş, olabilirmiş, yıllarca bu döngüyü yaşayabilirmişim vırt zırt...Koskoca tıp dünyası bi kıytırık egzamaya mı çare bulamamış yani?? Peeh!

-Sosyal medyadaki tüm havuz sefası, plaj şemsiyesi, kızgın kumlar ve dibi görünen deniz fotolarına kılım! Hele tekne fotoları, cennet koy görüntüleri filan...Açmayayım bayramlık ağzımı...Ne çabuk başladı millet tatile yahu?   Daha biz kışlıkları kaldırmadık be..??

-Bir de şunu belirtmeliyim (sıcaklara dair son dırdırım olsun) en kıl olduğum güruh ise şu caanım serin havalarda, bahar yağmurlarında sürekli "ay bıktım kıştan, ne gelmez yazmış, ay totom dondu, hava ısınsın!" diye bıkbıklanırken daha ilk günden "ay piştim, ay çok sıcak, aman hiç esmiyor, vay bittik" diye vıkvıklanan güruhtur. Yahu nisanda mayısta hava eser ve serin olur ve yağmur yağar a akıllarını sevdiklerim!! Bilemediniz güzelim baharın kıymetini, pişin işte şimdi!

-Neyse sanırım bu kadarmış..Bu maddeye gelince durdum bir an...Sonuç olarak derhal iyileşmek istiyorum ve güneyliler gibi "yazın yaylak kışın kışlak" mıydı neydi o şekil yaşamak istiyorum. Misal yazları norveçe, finlandiyaya filan göçsek..Yaa bi de biz terasta oturuyoruz iyi mi?? Fırın, bildiğin fırın!!! Bak aynı mevzuya dönüyorum...İmdaaat!!!

Bu saçma post burda bitsin!!

14 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

al benden de o kadar, hiç sevmiyorum sıcağı.. Hele ki dışarıda isem bildiğin ejderhaya dönüşüyorum! Sıkılıyorum, sinirleniyorum vs..Bugun koca sizin oralarda pişecek dedim ama baktım burası da 34 derece az değil yani..

Itır dedi ki...

Koca Ankara'da mı?? Burası bugün 37imiş..Söyle bari bunalırsa gölbaşına filan gitsin, malum başka su öbeğimiz yok :)

Itır dedi ki...

Koca Ankara'da mı?? Burası bugün 37imiş..Söyle bari bunalırsa gölbaşına filan gitsin, malum başka su öbeğimiz yok :)

Benden Bizden dedi ki...

Ben de sevmiyorum sıcağı.
En güzeli klima açtırmayacak kadar ısınan havadır. Sonrası ter kokusu çilesi. Bir Allahın kulu da memnun olsa halinden, sıcağa sıcak, soğuğa soğuk, yağmura yağmur, bu ne kardeşim?! Belin için de geçmiş olsun, korseye çok gerek olmadan atlatırsın umarım.

Itır dedi ki...

Benden bizden, valla ne istikrarsız insanlar yahu dimi ama?!?! :) Sağolasın, bugün takmadım, sanki daha iyiyim!

larcencielblog dedi ki...

Ay Itır pek üst üste gelmiş ya :( Bak perşembe günü güzel organizasyon yapcez okulda, keyfin yerine gelir biraz belki?

Bu arada, ben her mevsim olması gerektiği gibi olsun ve öyle geçsin isterim. "Yaz gelmedi" diye dırdırlananlardan biri bendim misal, amma velakin, sıcaktan da hiiiç şikayetim yok :) Kışın hava soğumazsa olabilir ama. Öyle bir insanım :)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Itır hiç dırdırlanma lütfen çünkü ben varım sırada.
Şu an Antalya'da olmak istemezdin. 2 gündür klimalar çalışmaya başladı. 3 ay normal hava soluyamayacağız.Tv'lerde antalya ve ege sahillerini cennet gibi gösteriyorlar ama içinde olunca resmen cehennem. Bak kendimi durdurmasam bende neler kusacağım neler.
Belin için acil şifalar. Arda totisinide şimdiden kutluyorum.

Itır dedi ki...

Başak, kış gelsin okulun bahçesinde kartopu savaşına davet ediyorum seni..bak ben ne neşeli olucam o zaman :)

yasemin, gerçekten istemezdin. Çok iyi bilirim orayı ben bu arada, 3 yıl her yaz turist rehberliği yaptım ben Antalya'da, hatta bu karfatma mıdır, kakalak mıdır ne zıkkımdır, işte o fobimin temelleri orada atılmıştı!!! Kolay gelsin gerçekten size!

Itır dedi ki...

Başak, kış gelsin okulun bahçesinde kartopu savaşına davet ediyorum seni..bak ben ne neşeli olucam o zaman :)

yasemin, gerçekten istemezdin. Çok iyi bilirim orayı ben bu arada, 3 yıl her yaz turist rehberliği yaptım ben Antalya'da, hatta bu karfatma mıdır, kakalak mıdır ne zıkkımdır, işte o fobimin temelleri orada atılmıştı!!! Kolay gelsin gerçekten size!

senay c dedi ki...

Itır,
belin için de egzama için de çok geçmiş olsun. Egzama için hep yumuşak tutmaya çalış,sabunlar kurutmasın cildini,kurudukça kaşınır zira.

Eko Anne dedi ki...

En dırdırlandığım şey sıcak. Nefret ötesi sevmiyorum sıcağı. Bulutlar da enerjimi hic almıyor. Cok seviyorum serin havaları. Yandık gene.

Itır dedi ki...

Şenaycım sağolasın, başladım kortizonlu kremlerime umarım igneye gerek kalmaz..nemli tutmaya dikkat edeceğim. muck!

Eko anne al birimizi vur ötekimize! :)

Adsız dedi ki...

Naz dedi ki: Havalar tavalar konusuna aynen katiliyorum.. Dogum gunu partisinde gelenlere verilmek uzere sekilli kurabiyeler yaptirilabilir,ben Isik dogdugunda gelenlere vermistim epey begenilmisti :) yapan kisinin telefonu bende var

Itır dedi ki...

Naz yorumların hep spama düşüyor. Geçenlerde spam kutusunda 4 yorumunu görüp çok üzüldüm, zamanında yayınlamadım ve sana ayıp oldu diye :)

Şekilli kurabiye için sanırım geç kaldım artık ama sen yine de bana yazar mısın numarayı, her zaman lazım olabilir. Mail adresim itirsalanci@yahoo.com

Teşekkür ederim!!! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...