7 Ocak 2012 Cumartesi

Erken elveda

Bu sefer çabuk bitti emzirme serüvenimiz. Aylin hanım kızımızın beslenme işleriyle pek işi olmadığı için giderek azalan emzirme seansları, işe başlamamdan da nasibini aldı ve ite kaka 7. ayın sonuna kadar geldi. Bundan sonra belki 1 ay daha günde 2 fırt çekerek devam ederiz ama iş yerinde sağma işini filan külliyen bırakıyorum artık. Zaten son sağdığımda 35 cc süt çıktı.

Arda ile emzirme serüvenimiz tam 22 ay sürmüştü. Onda başlangıcımız kötü olmuş (süt azaldı, yok yok doymuyor, süt yetmiyor paranoyaları, meme ucu yaraları) sonrasında inat ederek, üstüne giderek, devam edebilmiş, derken ne olduğunu anlamadan 22 ayı görmüştük. Ben izin versem o daha da devam ederdi aslında fakat benim sıtkım sıyrılmıştı artık (bunda memede uyumasının da büyük etkisi var tabii) ve bitirme kararı almıştım.

Aylin ile ise tam tersi, baştan çok iyi başlamış, ilk 2 haftaki meme ucu sızlamaları dışında hiç bir problemimiz olmamış, hatta cuk cuk emen bebeyi görünce; "mıçtık, bu 3 sene emer valla!" bile demiştim! Duydu mu ne? Bizim Toti Aylin 3. ayın sonunda su koymaya başladı. Ağlamalar, istememeler..Çok acayip pozisyonlara girdim valla sırf denemek için...Anlayamadım bazen, istemiyor mu, başka bir derdi mi var, koluma mı yatmak istemiyor? Neyse 4. ayı zar zor çıkarttık. Yine de ilk formul mamasını 4. ay bitiminde aldı, yani ilk 4 ay ful anne sütü diyebilirim. Sonrası zaten işe başlama ile iyice azalmaya başladı emme faslı..

Aylin hanım o dönemde biberonu da reddetmeye başladı. Sağdıklarımı nasıl vereceğimizi şaşırdık. Ne çok süt lavaboyu boyladı, nasıl içim acıdı anlatamam...Sonunda uykuda biberon alabildiğini keşfettik ve geceleri yada gündüz uykularında cebren ve hile ile beslemeye başladık. Zaten ek gıdalar da başlamıştı ama yine de süt/sıvı alımı şarttı. Hala daha geceleri 1 biberon veriyorum, uykuda..Geçen akşam dipfrizdeki son sütü de eritip verdim. Son poşeti alırken buzluğun göreni çatlatacak kıvamdaki görüntüsü birden hafızamda belirdi de...keşke o zaman da foto çekip anı olarak koysaymışım buraya...


Evet bu sefer acayip sütüm vardı. Arda'da hiç zula yapamamıştım. Aylin'de ise zulanın kralını ilk 2 ayda yapmıştım bile.

Şimdi gece 1 biberon mama ile kendimi tatmin ediyorum belki de.Yeterli sıvı alamıyormuş gibi hissettiğim için, kendisi de Kate Moss' dan hallice olduğu için...Yoksa biliyorum artık geceleri beslenmeye ihtiyacı yok bu ay bebelerinin...Gündüzleri ise artık bardaktan su içiyor cüce...Alttan uç veren 2 dişini "çıt çıt çıt" diye bardağın kenarına vura vura :)
Sulukla filan hiç işi olmadı. Suluk ve biberon sadece diş kaşıma aparatı onun için.

Bir daha doğurmayacağım için bu son emzirme serüveni idi ve bu kadar erken bittiği için üzülüyorum aslında. Hiç olmazsa kışı atlataydık da hastalığa mikroba karşı koruma olsaydı. Bir yandan da yiyip içme ve kendine dikkat etMEME özgürlüğümü kazandığım için çok da kasmıyorum. Belki ilk bebek olsaydı çoktan karalar bağlamıştım ama her konuda olduğu gibi bu konuda da daha müsterihim.

Yine de emzirirken başını koluma yaslamış bir cücenin gözlerini gözlerime dikip beni incelemesini ve o kapkara gözbebeklerinde kendi yansımamı izlemeyi, bir elimle de minik ayaklarını sıkıştırmayı çok ama çok özleyeceğim!

9 yorum:

ZEYNEP dedi ki...

amaaan bi fena oldu içim..emdikleri yeter ona üzülme de beni o ayak mıncırma kısmı yakti..

anne kaleminden dedi ki...

emzirmek özleniyor... arada sadece 5 ay boşluk bırakarak 2 çocuğumu 1 yaşına kadar emzirdim yani 1 yıl-5 ay boşluk-1 yıl daha... bi daha özlemem sanıyordum ama şimdi özlüyorum :))

larcencielblog dedi ki...

Hadi bakalım Itır'cım...

İnsan bir tuhaf oluyor gerçekten. Ve şu en son yazdığın, gerçekten benim de çok özlediğim bir şey. Ki Çınar da çook zorlaya zorlaya, ite kaka 13 ay emebildi ancak.

İnsan farklı bir bağ hissediyor di mi emerken? Gerçi senin ikinci tecrüben, bilyorsun; ama, yine de yazacağım. Sonradan o bağın yerine çok daha güzel şeyler kurabiliyorsun :)

Öperim totileri :)

saricizmeli dedi ki...

göbek bağından sonra koptu mu bir bağ daha, birey oluyorlar böyle böyle. hem sevindirici hem de hüzünlü..

aslı dedi ki...

Aaaa, valla pek şaşırdım! Tembel teneke çıktı bizim aylin demek!? Ossuuun, bu da böööle ossuun!! Bu çocukların meme sevmeyeneni anlamıyorum ben şekerim? Nasıl oluyor da bu kadar farklı olabiliyorlar birbirlerinden??...
öptüm
Zeynep

edanik dedi ki...

alakasız olacak ama doğum yaptıgınız hastane ıle ılgılı soru sormak ıstıyorum...mail adresıme donebilirseniz cok sevınırım:)
edanik@hotmail.com

Yasemin Aktuğ dedi ki...

bu 2011 model kızlar var yaaa...

Itır dedi ki...

edanik ben bir önceki posta bıraktığın yoruma istinaden zaten senin mail adresine bir mail atmıştım...??

Ceyda dedi ki...

Kızlar böyle oluyor merak etme hasta falan da olmaz bişeycik olmaasss :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...