10 Ocak 2011 Pazartesi

Pazarlık sezonu açılmıştır, hayırlı olsun!


Yemeklerde pazarlık sezonu açılmıştır..cümlemize hayırlı olsun..
Yemek seçme işinde masterı bitirip doktora kıvamına gelen çocuğumla başedemediğim için,
Bakıcısı kadar olamayıp, onun kadar istikrarlı bir şekilde kendi çocuğuma yemek yediremediğim için,
Kaka yapmadan geçirdiği 7 günü ben de karnım ağrıyarak, böğrüm yanarak geçirdiğim için,
Nasıl ukala ukala ahkam kestiğim "Tv karşısında yemek yedirilmez" i bir kenara bıraktıysam, ödül-ceza konusunda ve diğer tüm cool eğitim tarzları konusunda tükürdüklerimi yalıyorum..

Başlarım Montessorisine, Paktunasına..ıvıra zıvıra..Bütün, işin doğrusunu anlatan ekollere sorasım var: "7 gün sıçmayan çocuğu nasıl eğitebiliriz?" diye. Ben şu aşamada akdenizli hatta bizzat Türk anası eğitim ekolünü benimsemeye karar vermiş bulunmaktayım. Yedirmek için her yol mübahtır anacım!

Tamamen tesadüf eseri, baba Toti' nin ortaya attığı "Çorbadan 5 kaşık içersen makarnaya geçebilirsin" argümanı tutunca, ertesi akşam miktarı 10 kaşığa çıkardım. Pazar günü de doktorun tavsiye ettiği Activia ile pazarlık yaptım ve bebekliğinde kabak dolmalarını yutan ama 2 yaşından sonra aynı mamulü tüküren canım evladıma activia karşılığında yoğurda bulanmış yarım kabak dolmasını yedirebildim. Tam YARIM kabak dolması..çok yaşa sen activia!

Tek tesellim bu pazarlıkları çikolata filan için yapmıyor oluşum ama ben yine de o konuda da susayım da yeni bir tükürük yalama hadisesine bulaşmayayım..Zira yalaya yalaya zımpara oldu dil.

9 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Öyle deme ama bak, "5 kaşık, 10 kaşık" derken matematik aktivitesi yapmışsınız bayağı :)

Deli Anne dedi ki...

Neden bilmem anlaşmalar işe yarıyor.. sayıları öğrenmeden daha iyi kakalamak mümkün .. şöyle ki 6 kaşık yersen kalkabilirsin.. hayır 8- der çocuk. tamam! dişye atlar ebeveyn

annelili dedi ki...

yapacak birşey yok. bulunan heryol denenir...

ZEYNEP dedi ki...

Kızma ama güldürdün beni okurken :) ve çooook haklısın, bazen öyle çıkmazlara giriyor ki insan, ne yapsan ne etsen her yol mübah oluyor.. Bir de -pilav yiyecekmisin? -yemiceeem -tamam yeme -yiceeeemmm uhuhuhu booo diye diyaloglar var ki pazarlığa bile açık değil. En azından bu yöntem tutmuş sizde:)

Sen Gelince dedi ki...

Annelik tükürdüğünü yalama sanatıdır bazen:)

Neslihan dedi ki...

Itır kuşum öncelikle fotonuza bayıldım, yerim ben onun çiçek tutan elini:) henuz cocugum yok ama yegenime yemek yedirmek için az şaklabanlıklar yapmadık ailecek.
saflık durumları bitince zaten yani çaktırmadan yedirme durumları, Allah sabır versin herkese:) operim çok! yorum yazmayı cok sevdim ben:) bi de amniyo sonuçları temiz çıktın demiştin burdan da bir geçmiş olsun demek istedim:) artık bir ohh diyerek avanti şekerim!

Nur dedi ki...

ah itircim, hersey her zaman kitaplarda anlatildigi gibi olmuyor ne yazik ki.. ben de kolay kolay buyuk konusmamayi ogrendim iki cocuk buyuturken..

Ceyda dedi ki...

öff bizimki şu an için iyi yiyo ama galiba 2 yaş dönüm noktası ???

Bezen Hindistan dedi ki...

hurmayi tavsiye ederim yemeyi severse, pek guzel kaka yaptiriyor. bir de kuru kayisi, kuru uzum. bir donem cikolata diye yutturuyorduk bizimkine hurmayi, kuru kayisiyi da seker diye yiyordu ama gozu acildi artik, yutmuyor. sizinkinde ise yarar mi acep?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...