28 Ocak 2011 Cuma

Gebelik mevzuu

24. hafta bitti. Başlarda "nasıl yani??" şaşkınlığı ile nasıl geçtiğini anlamadık..Derken tam adapte olduk zaman su gibi akıp gitmeye başladı..Yılbaşı, İstanbul, aralarda kontrol test mest derken, bir baktım yarısını geçmişiz..Pek farkında olmadan, fazla irdeleyemeden geçiyor bu gebelik..Şimdilerde düşünüyorum ara ara; bir daha yaşamayacağım bu dönemi daha keyifle, daha farkında olarak, biraz daha pohpohlayarak geçirmem gerekmez miydi? Bu son hamileliğim ve daha tadına vararak yaşamazsam ilerde pişman olacakmışım gibi geliyor..Daha öncede yazmıştım..farklı oluyor insanın ruh hali de, şartları da..Heleki benim ilk seferinde çalışmadığım, bu sefer full time mesai yaptığım göz önüne alınacak olursa..bayağı farklı şartlarım..Ama bir şey var ki, ilk baştan beri içinde bulunduğum boşvermiş, takmaz tavri kesinlikle değiştirmeye kararlıyım..Hatta şimdi üzülüyorum, keşke başından beri hafta hafta herşeyi not etseydim diye..Arda 1 yaşındayken başladığım için yazmaya, ilk gebelik hakkında da hiç bir şey yok burada, kayıt altında..

Şeker yüklemesi yapıldı bu hafta..Sonuç normal. Tatlıya devam yani :)
Ultrason kısacık sürdü..Haftasına göre normal dedi Aslı Hanım. 680 gr. olmuş.
Bir de ben yeniden kan tahlili istedim..Toksoplazma için..Yemeğime çok dikkat etmediğim için, bir iki kez, birşey olmaz diye, salame milanese yediğim, bir kez de iyi pişmemiş et yediğim için felaket bir suçluluk duygusu ve endişe hissettiğim için istedim testi..Tokso bulunsa bile bu saatten sonra hiç bir tedavi veya müdahale şansınız yok dedi Aslı Hanım..Biliyorum, zaten o tarafını da düşünmek istemiyorum, sadece bakılsın istiyorum, kapmış mıyım, kapmamış mıyım..
Hay kafama edeyim, boğazıma tüküreyim ben...

Göbek daha büyük sanki Arda' ya göre..Bence daha önce karın kaslarının ve/veya iç karın dedikleri zımbırtının genişleyip elastikiyetini yitirmesinden dolayı oluyor bu..İkinciyi doğuran çoğu kişi hep ikincide daha büyük göbekleri olduğunu söyledi..Tıbbi açıklamasını bilemem tabii, kendimce bir yorum..

Bir de şu göbek şekli mevzuu var. Erkek sivri, kız yayık diye bir inanış var ya herkesin inandığı..Bence tamamen vücut yapısı ile ilgili olan bu duruma atfedilmiş bir varsayıma nasıl oluyor da toplumun her kesimi itibar ediyor şaşıyorum..Neyse benim 2 göbekde sivri..hele bu daha bi top, daha bir sivri..

Bir de bu sefer daha çok ağzım sızım, nefes tıkanıklıklarım oluyor..Arda' da merdivenleri patır patır çıkardım, malum asansörsüz bir evde 5. kattayız! Şimdi hasta köpekler gibi soluyorum köh köh, her katta durmama rağmen..Arda' da son aylarda bacaklarımın birleştiği yerdeki kemiklerim çok ağrımıştı, kuku kemikleri derdim ben onlara :) Açıldıkları için son dönemde bayağı bir sızlamışlardı, bu sefer daha şimdiden ağrıyorlar..Bazen çok oturduktan sonra kaltığımda bir müddet bacaklarım bitişik yürüyemiyorum :)) Tabii 3 yaş daha yaşlıyım ilkine göre..Zaten şööle başgöz olamadık ki 20 li yaşlarda, doğuraydık tazecikken, vücutlar körpecikken.. :)

Canım en çok bol limonlu salata çekiyor. Bir ara deli gibi turşu yiyordum ama geçti. Portakal ve ayva için deli oluyorum.Akşamları oturup kilolarca portakal yiyebilirim ki ben suyunu severdim, pek yemeyi tercih etmezdim eskiden. Yemek seçmem ama bamyayı hiç yemezdim, şimdi ağzımın suyu akıyor bamyaya..Geçen Rumeliye gittim bamya pilav şöleni çektim kendime. Gariptir bu sefer balıkla çok haşır neşir değilim..Yiyorum ama çok istekli değil. Arda' da haftada 2 filan yiyorduk balık..Kahve ve tatlı isteğim geri geldi, ne güzel ilk 3 ay hiç istemiyordu canım..
7 kilo almışım, ilk 3 ay hiç kilo almadığımı hesaba katınca biraz hızlı gittiğim çıkıyor ortaya..Zaten 6 kilo fazla ile başlamıştım Arda' dan yadigar..Bu yaz haşema giyeceğim sanırım..


Bu minvalde ilerliyor gebelik halleri..

7 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

2.lerde göbek hemen fırtlıyor ve daha büyük oluyor bence de :) bi de kızlarda yayvan sivri falan hikaye aynen dediğin gibi bende de bir farklılık yoktu :) afiyet olsun tadını çıkar hamileliğin, aslı hanıma yarasın yediklerin :)

iPeK dedi ki...

Sizde benim gibi 2.bebeği bekliyormuşssunuz:)benim karnım ikisindede sivriydi kız çıktı:) ayrıca hala gören hamile olduğumu anlamıyor pek iç karnım genişlememiş sanırım :) ki toplu bir bayanım.şuana kadar 3 kilo aldım,aslında az çünkü hala yiyince istifra ettiğim besinler var :(Ayrıca Ece'de daha bir hevesliydik 2.de nedense hamilelik olağan geliyor :) sevgiler

Itır dedi ki...

Anne kaleminden sağolasın, bu arada Aslı bizim doktorun adı, daha göbektekine isim bulamadık, önerilere açığız! :)

Prenses Ece kaçıncı haftadasın? 3 kilo süpermiş ama yaa?! :)

Unknown dedi ki...

sağlıklı bir süreç olur inşallahh...Hamilelik çokk keyifli bence, tadını çıkar bol bol.Ben o günlerimi çok özlüyorum

xxx dedi ki...

herşey yolundaymış, maşallah...
ben de en çok ekşi yerdim.. hatta turşu suyu içip kustuğum bile var, o kadar çok içtim düşün artık:( ama sonrasında ağzıma sürmedim :)
tadını çıkar.. çok çabuk geçip gidecek.. sevgiler

aslı dedi ki...

Heheheeee, bahar ayında doğuranlar arasına hoşgeldiniz efeeem! Yazın mayo cefasını çekmeye de ;) Ama ben seni biliyorum. Sen bir mayo çeker kapatırsın en elzem bölgeleri olur biter. Ya ben o kalçaları neyle kapataydım her iki seferinde de!??! :D

Şu "kuku kemiği" ağrısı bende de vardı Itır'ım ikincide. Hem de 20'li haftalardan falan itibaren. Aynı yani. Maalesef arada da artarak devam ediyor o.

İsim merak etmekteyim. Doğuma kadar saklayacak mısınız?????

Zeynep

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

kuku kemikleri :))))
koltugun altına girdim gülmekten. tam da aklımdan aynı ifade geçiyordu. şak diye okuyunca koptum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...