13 Aralık 2010 Pazartesi

Yine..

İlk hamileliğimle ikincisini kıyaslayacağım bir yazı yazmaya hazırlanıyordum.
Biraz önce 3 lü testimin "high risk" li çıktığını öğrendim.
1/112
Amniyosentez öneririm ama sizin kararınız tabii dedi Dr.
.
.
Ilk hamileliğimde de aynı şey başıma gelmişti. İkili test 1/27.000 mi neydi sonuç, 3 lü testte 1/350 ye çıkınca risk, amniyo. istemişti o zamanki doktorum. Bu sefer de aynı..İlk test gayet iyi çıkıyor, yüzdesini hatırlamıyorum, ama 3lü de 112 de bir e çıkıyor risk. Yaş riskim 1/250 iken rakamın onun da altına düşmüş olması "high risk" kategorisine sokuyormuş...

Daha sonra duymuştum ve bazı yerlerde okumuştum; 3lü test bitiyor, Avrupa' da kalmadı bile, İstanbul' da çoğu Dr. yapmıyor filan falan..Gerçektende şu an hamile olan birkaç arkadaşımdan bazılarının Dr.ları hiç istemedi bu testi..Çok bilimsel bilmiyorum bu testler nasıl, nedir, nedendir..2li de ense kalınlığı ve kan ortak veriler veriyor ama 3lü de nelere bakılıyor, hangi veriler baz alınıyor bilmiyorum..İnternetten açıp da okuyasım da yok zaten..

İlk seferinde "risk fazla, amniyo yapalım" ı duyunca hüngür hüngür ağlamış, sonuç bekleme evresinde adeta hayata küsmüştüm. Bu sefer ağlamadım (henüz), sonuç bekleme evresi nasıl geçer bilmiyorum ama sakinim, ancak insan bir insan doğurduktan sonra işin etik kısmını daha çok düşünüyor ve o noktada kendimi korkunç hissediyorum, çıkmaz sokak, 2 ucu boklu değnek ne dersen de..Her iki seçeneği de düşününce kulaklarım uğulduyor, beynim zonkluyor...

En başa dönersek, belki de en büyük fark bu, canım o zaman ne çekiyordu, şimdi ne çekiyor diye yazmaktan daha kısa ve öz..

3 yorum:

aslı dedi ki...

Canım Itır,
ben seni en iyisi en kısa zamanda arayayım. Yaz yaz, olmayacak bu böyle...

Zeynep

Deli Anne dedi ki...

Itır merhaba, bende de 2.hamilelğimde çıktı bu risk olayı.. karalar bağladım günlerce.. aşamaları anlatmayacağım. ama İst. Amerikan hastanesinin oralarda Rıza Madazlı diye bir prof. var. bu işin piri diyorlar.. ona gittim.. ultrasonda da aşağı yukaru fikir yürütebiliyormuş ve en önemlisi çok rahatlatıyor.. aratırsan internette çok bilgi var hakkında.. Dilerim ilki gibi tamamen uydurma çıkar.. sen içini ferah tut. iyi düşün.. sevgiler.

Itır dedi ki...

Zeynep, deli anne..teşekkur ederim..dun oldu amniyo..beklemedeyiz..ama iyiyim..bu sefer hayata küsmedim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...