1 Aralık 2010 Çarşamba

Şaşanııınnn!!! (*)

İşte en sevdiğim ay geldi çattı!

Demiştim ya, pis bir özentiyim ben. Küçükken içime noel ruhu kaçmış benim, her sonbahar geldiğinde hop oturup hop kalkan, Aralık geldimi de iyice coşan bir ruh..Bu sene pek kıvamında o ruh, Kasım ayından beri dürtükleyip duruyor beni...İstiyorum ki hemen bu akşam süsleyelim ağacımızı, geçen sene yapamamıştık ağaç, Toti ağaçlara pata küte giriyor, evdekini de kucaklamak sureti ile devirir diye, yanıp sönen lambaları mıncıklar filan diye, ondan belki bu sene bu coşku hali..
Neyse işte hemen ağacı kuralım istiyorum, Tunalı' da her yer ışıl ışıl olsun istiyorum, her dükkan daha bir çok süslensin, ben o dükkanlara girip çıkıp alışveriş yapayım, bi dolu hediyecikler alayım, renk renk paketleyeyim, şimdiden ağacın altına koyayım istiyorum..Fonda bu şarkı ile..


Bir hafta sonu evde harika bir parti verelim istiyorum, Toti' yi büyüklerden birine şutlatıp, bir dolu arkadaş çağırıp geç saatlere kadar yiyelim, içelim, dans edelim istiyorum..Hatta ev yapımı glühwein hazırlayıp, evi süsleyip, her gelene küçük ve komik hediyecikler verelim, azalım, kuduralım istiyorum..



Bu ay evde mütemadiyen zencefilli tarçınlı kurabiyeler, meyveli kekler pişsin, kokuları kahve kokusuna karışsın istiyorum..



Toti yüzünden değiştirdiğimiz salonu eski haline getirelim, şöminenin önündeki kanepeyi kaldıralım, odun alalım, eski kışlarda olduğu gibi her akşam ateş yakalım, ışıkları söndürelim, elimizde şaraplarımız hipnoz olmuş gibi ateşi seyredelim, çıtır çıtır sesini dinleyelim istiyorum..


Hatta, 2007 deki gibi, 1 hafta, 10 gün...hadi 5 gün de olur, Viyana' ya yada Almanya' ya gidelim, akşamları noel pazarlarında yiyelim, içelim, sıcacık glühwein içelim, yanaklarımız al al olsun, ıvır zıvır alalım, rengarenk ışıklar içinde ruhlarımız şenlensin istiyorum..


Bir de anne yanım sevinse de bu pastırma havasına, cüce parklarda sektiği için, özenti noel ruhum pek bir bozuluyor..kar yağsın, soğuk olsun istiyor..20 derece güneşli havada noel ruhu mu olurmuş canım? Hem bu halde şömine yakarsak karşısında atlet don oturmamız gerekecek, hiç de kafamdaki resme uygun bir kılık değil! :)


Arda Toti' si karnımda 3 aylık, Viyana' da marketleri arşınlıyoruz. Hava eksi 10.

(*) Başlık: Yaşasıııınn!! Arda dilinde :)

9 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ee hala ses seda yok. bi tebrikleeerr yorumu yağacak post bekliyorum senden

füsfüs dedi ki...

haklısın bu havalar benim de özenti ruhumu bozuyor, soğusun artık. ilkokuldan sonra hazırlık sınıfına başlamıştım. kitabımızın bir konusu new years resolutions dı. sanırım bu yılbaşı şeyi o zamanlarda kaçtı içime benim. daha da çıkmıyor, aman çıkmasın, kasım bitmeden ağaç süslemeye devam edeyim ben her sene:)

Itır dedi ki...

Hülya, bir önceki mini postu görmedin sanırım?

Füsun, bende fransız anaokuluna gitmiştim sanırım ondan oldu, olsun ben de çok seviyorum, ne güzel şenleniyoruz :)

ZeynepA dedi ki...

heh otur oturduğun yerde bakiim sen de benim gibi! yok öyle gezmek ve de elalemi özendirmek!! çocukları tepesinde, uykusuzluktan yığılmak üzere, gezemeyen eminim bir sürü insan vardır şimdi. vardır değil mi? tek değilimdir değil mi????!!!!....

Itır dedi ki...

Zeynep..vardır vardır..doludur :)
Oturuyorum zaten merak etme, mayıs ayından itibarenki halimi düşünerek gözlerimi tavana dikip ööylece oturuyorum :)

ZeynepA dedi ki...

Aaa kıyamam ben sana!!!!! Ararsın beni artık sık sık telefonla, sohbetler ederiz bol bol. Sen hiiiç merak etme!! Herşey çok güzel olacak;)

Deli Anne dedi ki...

Ben de pis bir özentilikle ağaçlar, olmayan şöminelerimizden içeri giren Noel babalar, hediyeler, ışıltılı evler ve dükkanlar istiyorum.. amma velakin pek sevimsiz olacak diye iğreniyorum sonra ..

Itır dedi ki...

Deli anne ben iğrenmeden bir bir gerçekleştiriyorum valla, ağaç kısmı tamam da şömineden kim gelir bilemedim..

Adsız dedi ki...

Glühweiiiin,:)Ev yapımı hemde öylemi?Annemi çağrıyorum bi dk ?!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...