1 Temmuz 2010 Perşembe

Beklenen kitap yayımlandı, israrla arayınız :)

Kitabımız çıktı..!
Kitabımız diyorum çünkü içinde biz de varız. Arda' nın gelişi, doğum hikayesi kitap oldu, basıldı, yayımlandı :)
Normal doğuma kafa takık bir vaziyette yoga yaparken, derslerden birinde tesadüfen Dr. Hakan Çoker' in Lamaze kursundan haberim oldu, zor bela kocayı ikna ederek kursa katıldım ve hemen Hakan' ın kurmuş olduğu Doğal doğum mail grubuna üye oldum. Kursa katılanlar doğum yaptıkça gruba doğum hikayelerini yazıyordu. Lohusa depresyonum geçip, yaralanan meme uçlarım iyileşince, yani kendime gelince -takriben doğumdan 3 ay sonra- oturdum bende yazdım hikayemizi...
Aylar sonra grubu takip eden, Edinburgh Üniversitesi Araştırma Görevlisi Şebnem Susam Sarajeva hikayeleri kitaplaştırmak istediğini söyleyince biz 20 anne "Tamam" dedik..Böyle başladı işte herşey. Hikayeler gözden geçirildi, Şebnem düzenlemeler yaptı, yapılan düzenlemeleri bize sordu, biz önerilerde bulunduk, bayağı bir mail trafiği oldu ve sonunda Kuraldışı yayıncılık kitabı bastı..!
Henüz elime geçmedi kitap, Kuraldışı biz 20 anneye birer kopye gönderecekmiş, heyecanla bekliyorum..
Pek heyecanlandım ben ya !! Çok sevindim böyle bir işte yer aldığıma, gururlandım çok..
Arda' ya güzel bir anı olacak herşeyden önce..Basılı bir doğum hikayesi..! Benim hikayemi annem kitap olarak önüme koysa ben deli olurdum sevinçten mesela..Tabii erkek çocuk ne kadar ilgilenir bilemiyorum, olsun gelinim okur..! :)
Öte yandan Türkiye' de doğal doğum unutulup gitmişken, sezaryen amacından saptırılıp en güzel doğum şekli diye benimsenmişken, normal doğum sanki yüzyıllardır yapılmıyormuş gibi birden tü kaka olmuşken, normal doğumu isteyen kişilere hortlak görmüş gibi bakılırken, kadınlar vücut saatlerini ve fonksiyonlarını hiçe sayarak "Ayy vajinamın o kadar açıldığını düşünemiyorum, iğrrennç!" diyerek planlı sezaryenleri tasarlarken, daha da kötüsü bebeğin burcunu belirlemek adına takvimlerden gün seçerken, doktorlar muayenehanede daha çok hasta bakıp daha çok para kazanmak adına bu düzene alkış tutarken, ebelik müessesesi tarih olmuşken, Profösörden aşağısına kendimizi teslim edemezken, daha bu liste çoook uzayıp giderken, sistemin çarkları böyle pek güzel çalışırken.....doğal/normal doğum adına güzel bir çaba bence...Şebnem'e fikri ve emekleri için teşekkürler!
Diğer 19 hikayeyi de okumak için sabırsızlanıyorum!
Kitap şimdilik internetten satılıyor..Pek yakında size en yakın kitapçıda..! Israrla sorunuz ;)
Not: Blog tarihimizin en linkli yazısı oldu :)

1 yorum:

banu dedi ki...

gurur duydum arkadaşım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...