1 Aralık 2009 Salı

Tralalaaa Aralık geldi o lalaaa! :)

seğmenler, sonbahar..

Nedendir bilmem Aralık ayını cok severim. Aslında sebep çok: Karı, kışı pek bi severim, pis bir özenti olarak "noel - krismıs" ruhuna bayılırım, süslü çam ağacı karşısında sevinçten çığlık atasım gelir, kendi burcum aslandan sonra en çok yay burcundan hazederim, her türlü "sezon konseptine" yani meleklere, geyiklere, çanlara, yıldızlara tav olurum..Noel Baba ise ayrı konu, kendisini çok hoş buluyorum, ho ho hoooo :)
Geçen sene aralık ayında Arda 6 aylık olmuştu. İlk aylar emzirme problemleri ve lohusalık bunalımı ile boğuşurken kulaklarımda çınlayan "6 aylık olunca herşey değişecek, bak görürsün" cümleleri yüzünden 6. ay gözümde büyümüş, büyümüş adeta bir ütopya olmuştu. Sabırsızlıkla bekledim 6. ayı, merakla dinledim milletin 6 aylık bebeklerinin maceralarını...
Derken geldi çattı 6. ay! Gercekten farklıydı 6 aylıkken, oturuyordu, emeklemeye çabalıyordu, bilmiş bilmiş bakıyordu, iletişim almış başını gidiyordu, en önemlisi ben bebekli hayata iyice adapte olmuştum veee emzirme sıkıntıları bir yana Arda tam anlamıyla "cok cok" emer olmuştu :)



6 aylık toti

6 aylık olması ile gece uykularının bozulması tek kıl yanı idi bu cicim ayının. İlk hastalığı olan 6. hastalık, ardından gelen şiddetli grip ve çıkmaya çalışan dişler, belkide bir büyüme atağı yada hepsi birden mutlu mesut giden gecelerimizi alt üst etmişti. 6. ayın böylede bir hatırası var bende...Literatürümüzde hep şöyle geçiyor: "Ayy 6. aya kadar süper uyudu bizimkisi ama sonra başladı gece uyanmaları, valla zombi gibiyim yaaa!" :)

Bu sene 15 Aralık' ta 18 aylık olucak Toti. 18 ay da ütopik bir aydı benim için. Hep düşünürdüm "Vayy acaba nasıl olucak" diye, işte şurda 15 günümüz kaldı. Dün Baba Toti ile konuşuyorduk ne kadar büyüdü, özelliklede şu son 15-20 gün içinde nasıl değişti diye..ama bunları daha sonra yazacağım...Sadece Arda' yı anlatacağım bir postta...
En sevdiğim ay Aralık ayına ojjgeldin yazısıdır aslında bu..Ojjgeldin Aralık!! Umarım bu sene de diğer senelerdeki gibi hep iyi şeyler olur bu ay..Aaaa bide biz Aralık' ta nişanlanmıştııık, sahi!! Hemde 24 Aralık' ta, Noel ağacının önünde kesilmişti yüzük kurdelemiz!

Özenti, yabancı yalakaları n'olucak!! :-)

2 yorum:

füsfüs dedi ki...

hakkaten pişti olmuşuz ama güzel olmuş:)) bu arada sana bir sır vereyim benim de en iyi anlaştığım burç aslandır, aynı zamanda yükselen burcumdur:)
kış ve noelle ilgili bayıldığın herşeye ben de ziyadesiyle bayılmaktayımdır:)))
memnun oldum tanıştığımıza

Itır dedi ki...

Bende memnun oldum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...