22 Mayıs 2013 Çarşamba

Aşk kokan mideler, mayıs sıkıntısı...

Geçen sene bayağı bir dinlemiştik Model'i arabada..Tüm albümü beğenmekle beraber en çok ilk şarkı "Buzdan şato"yu sevmiştik. Arda tekrar tekrar dinlettiriyordu şarkıyı, bazı sözleri de ezberlemişti hatta, kendince eşlik ediyordu ara ara...Tedavülden kalktı sonra cd...Derken geçen hafta yeniden arabada çalmaya başladı, bu sefer favori parça; "Değmesin ellerimiz."
Daha bir kez dinlenmişken başladı "Aşk kokan midelerin karşısında trenlerin..." diye şakımaya evde (Aşk kokan "mısralar"; mideler olmuş, "direnmeye"; tirenlere falan)


Fakat bu sefer işimiz zor, geçen seneye göre sözler itina ile dinleniyor, ezberleniyor ve soruluyor.."Neden zormuş, neden yabancı gibi öpmüş, yabancı ne demek, niye beceremedik diyo, direnmek nedir, trenlerle mi ilgilidir, bu ne biçim son diyo, ne demek istiyo, neden gözlerden korkmuş, dünyayla yüzleşmek nedir???vs vs.."

Kolaysa anlat aşkı, kalp kırıklığını, sonu gelmiş ilişkiyi, dünyayla yüzleşmeyi...

Ah ne zormuş bitsin demek
Hala severken seni
Dudaklarını öpmemek
Bir yabancı gibi

Bilirsin ayrılık konusunda
İyi değiliz ikimiz de
Bir kıvılcım yeterdi her zaman
Koşup geri dönmemize

Değmesin ellerimiz
Buluşmasın bu gözler
Yine erir gideriz
Unutulur yeminler

Biz hiç beceremedik
Sevmeyi de terk etmeyi de
Aşk kokan dudakların
Karşısında direnmeyi de

Biz hiç beceremedik
Sevmeyi de terk etmeyi de
Aşk dolu mısraların
Karşısında direnmeyi de

İşte bir kez daha
Durup karşında
Belki de son defa
Soruyorum sana

Bitti mi hikayemiz
Bu ne biçim son böyle
Değmez miydi sevgimiz
Savaşıp direnmeye

Değmesin ellerimiz
Buluşmasın bu gözler
Yine erir gideriz
Unutulur yeminler

Biz hiç beceremedik
Sevmeyi de terk etmeyi de
Kendimize sahip çıkıp
Dünyayla yüzleşmeyi de

Biz hiç beceremedik
Sevmeyi de terk etmeyi de
Korktuğumuz o gözlerin
Karşısında direnmeyi de

Bitmesin hikayemiz...

Benim ruh hali de bu becerememiş aşıklarınki gibi bu ara..Sıkıntı, huzursuzluk gırla..Sanırım bu şarkıyı her dinlediğimde hep bu dönem gelecek aklıma..Hani bir koku, bir şarkı alır götürür ya, o zamana, o duygulara...Ben de bu Mayıs ayını hatırlayacağım bu şarkıda..3 sene sonra da, 5 sene sonra da...hep "Mayıs sıkıntımı" hatırlatacak bana..Arda'nın hallerini, benim hallerimi...

Ve Arda..Bu videoyu şaşkınlıkla çektim, bu kadar iyi kaptığını bilmiyordum, arabada giderken başladı şakımaya, kaydediverdim hemen...Dedenin köy evine giderken..Arkada, bagajda köye dikilmek üzere bizimle gelen sumak ağacımız...Ve "değmesin ellerimiiizzzz..."



4 yorum:

Etkaca dedi ki...

Oluyor bazen , insan gel gitler yaşıyor, ama ne kadar dert edersen sıkıntıda artıyor, o kadar arsız yani , oluruna bırakın , çok kısa sürede herşey yoluna girecek inşallah, selametle :)

Itır dedi ki...

Sağol Etkaca..
Bazen hayaller yıkılıyor, ümitler yitiriliyor, insan incinebiliyor..Ama biliyorum bu da geçecek..insanoğlu alışıyor herşeye kolayca..Bir de tabii en önemlisi sağlık..Gerisi boş, sadece hep bunu hatırlayarak yaşayamıyor insan..ama hatırlamak lazım, en çok da böyle zamanlarda..

Hoşçakal.

ZEYNEP dedi ki...

Sagliktan ötesi yok ıtırcım, en sıkıntılı anlarda bazen öyle bırsey görüp silkiniyor ki insan, neye uzulmus neye sıkılmıs olduguna utanıyor..İç sıkıntıları, huzursuzluklar, incinmeler hepsi geçip gidiyor, yeter ki biz ve sevdiklerimiz iyi olsun.. Sen bunaldıkca bu sıpaya şarkı söylet, bu ne ya, ısırırım çok fena:))

Itır dedi ki...

Zeynep dogru diyorsun.. Tesekkur ederim ;) Daha yuzyuze tanismadigim insanlardan moral almak ne harika bisey bu arada ya? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...