16 Ekim 2012 Salı

iç döküş


"Eskiden ben tektim...Ben istemedim ki Aylin gelsin..Keşke hiç gelmeseydi, ama siz getirdiniz işte onu...Mutsuz oluyorum ben...Gitsin o, başkalarının olsun...."

Arda, 14.10.2012
Pazar sabahı, salonda kurduğu kasaba Aylin tarafından yıkıldıktan ve anası krizi başarı ile yönetemedikten hemen sonra, kahvaltı masasında, ikimiz başbaşayken..

:(




17 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

üzülme, kızdıklarında bu tarz şeyler söylüyorlar, bir anlık tepki olarak düşün, aylin biraz daha büyüsün, en iyi oyun arkadaşı olacaklar emin ol :)

larcencielblog dedi ki...

Ah Itır'ım yaa...

Şimdi ne desem boş, bekara karı boşamak gibi olacak.

Arda'ya değil, senin hissetmiş olabileceklerin için üzüldüm. İleride anlayacak çünkü, insanın kardeşi olması ne demek, nasıl bir güven, nasıl bir sevgi, nasıl güzel bir arkadaşlık...

Öpüyorum seni...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

anlık bir tepki ıtırcım ve bunu aslında dile getirmesi iyi birşey sanki. buyudukçe kıymetini anlayacak kardeşinin

tuna da bana birkaç kez "git, seni sevmiyom" dedi ve böğrume bir kılıç saplandı. cocuklar dolambaçsızca konuştuklarından cok yaralayıcı olabiliyor

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ay içim buruldu resmen.. büyük çocuk olmanın böyle duygusal patlamaları oluyor bazen..

senay c dedi ki...

Kıyamam abicik sana:(

Ahh bu abiler,insanın böğrüne böğrüne konuşuveriyorlar. Tabii ki sen istememiştin bir kardeşin olmasını, ama böyle bir kararı verecek kadar büyük değilsin de ondan... Büyüdüğünde bu söylediğini hiç hatırlamayıp iyi ki varsın kardeşim diyeceksin,anneni üzdüğünle kalıp

Burcu dedi ki...

Itırım... ben de 2 çocuk anası olarak sana şunu söylemeliyim ki; Arda kardeşi olunca onu kıskanmasın diye yapmadığım şey kalmadı benim, kitaplar mı almadı abi olmayla ilgili, abi oluyor partileri mi düzenlemedim hem kreşte hem dışarda diğer arkadaşlarıyla..vb. Ama biliyor musun bir şeyi hiç düşünmemiştim: küçüğün abisini kıskanacağını. Yani bu kıskançlık için kendini hiiiç suçlama, emin ol Arda totisi kadar Aylin kız da abisini kıskanıyor, ödeşmiş oluyorlar :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Ne kadar da güzel anlatmış hissettiklerini, maşallah.

Itır dedi ki...

Kızlar hepiniz sağolun varolun, yorumlar pek kıymetli, pek özel.

Topluca cevap yazayım dedim :)

İleride bence de çok iyi olacak, kendimden pay biçiyorum. Normalde bu kıskançlık hadisesini pek büyütmüyorum gözümde, normal olduğunu biliyorum, hissettiklerini yansıtmasını, bu doğal haliyle çok doğal ve gerekli buluyorum. Ama ilk defa tam dediğiniz gibi böğrüme oturdu taş, çünkü ilk defa çok sakin, çok oturaklı, çok güzel sözcüklerle ve ani bir şekilde döküldü karşımda..Her zamanki gibi farklı bir şekilde çıkartmak yerine büyük laflarla.."Ben istemedim ki onu" o kadar mutsuz, o kadar üzgün ve çaresiz bir ifadeyle söylendi ki..çok acayipti, çok! İlk defa ne diyeceğimi bilemeden, gözyaşlarım japon çizgi filmi kıvamında titreşerek kalakaldım..Sonra ona Doruk'la Itır'ın (abim ve ben hihi) hikayesini anlattım..(Arada biraz alamış da olabilirim, itiraf ediyorum!)Bu ara tanıdığı kişileri tanımadığımız birer kahraman gibi anlatmak çok işe yarıyor, çok seviyor bu tarz hikayeler. Neyse hoşuna gitti, ufakken didişen ama sonra en iyi arkadaş olan, beraber sinemaya giden, evdeki çikolata rezervini bulup anne babaan gizlice hepsini başbaşa yiyen ve sırlarını kimselere söylemeyen Dorukla Itırın hikayesi...

Ne bileyim etkilendim bayağı...

Ve evet, ne kadar dolambaçsızlar, olduğu gibiler, düşündükleri gibi pat diye konuşuyorlar...Çok seviyorum bu "politikleşmemiş" cüceleri!

Ve Burcu..kesinlikle o da kıskanıyor..kendi çapında, kendini ifade edebildiği kadar gösterebiliyor ama o da çatlıyor bazen kıskançlıktan! Yine kendimden pay biçiyorum bu noktada da!! :)

Aman posttan uzun yorum yazdım leeen!!! :)

elif dedi ki...

Off ya nasıl içten bir dile getiriş bu böyle.. Aslında dediğin gibi,doğal ve de büyütmemek lazım ama ifade şekli pek bir fena olmuş gerçekten.Tabii ifade etmesi de ayrı güzel, ben en çok Nazlının paylaşmamasından,tepki vermemesinden korkuyorum..

Itır dedi ki...

Elif, hepsi bi çeşit, kimi çok tepkisel oluyor, kimi içine atıyor, kimi çok etkileniyor, kimi sallamıyor...Umarım rahat geçirirsiniz..Pazar kermese gelmediniz? Hastalık filan yoktur umarım..

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Aaaa nedense pek tanıdık vakalar. Hele bu kizlar buyudukce bu tarz laflar havada ucuşmaya başladı di mi?
Biz bi grup mu kursak ne ? 2 ÇKM ( cocuklu kriz masasi) :))

elif dedi ki...

Evet gelemedik,hastalık falan yok çok şükür ama doğurmak üzereyim:) Gelen giden çoktu hafta sonu, bırakamadık kimseyi,ondan. Ama güzel geçmiş sanırım,öyle duyum aldım..

ZEYNEP dedi ki...

Bu kadar net, açık ve güzel ifade etmesinden daha güzel bir şey olamaz. Şöyle düşün: Seninle arasındaki bağı ne kadar kuvvetli ve sana ne kadar çok güveniyor ki bunu böylece hiç bir çekincesi olmadan olduğu gibi söyleyebiliyor.Bence böyle bir anne olduğun için kendinle gurur duymalısın :)Kıskançlık hissetmesi ise doğal olanı zaten..Öpüyorum hepinizi:)

ZEYNEP dedi ki...

Bu kadar açık, net ve bu kadar güzel anlatmasından daha iyi birşey olamaz. Şöyle düşün: Seninle arasındaki bağ o kadar kuvvetli ve sana o kadar çok güveniyor ki bunu sana hiç çekinmeden olduğu gibi söyleyebildi.Böyle bir anne olduğun için bence kendinle gurur duymalısın :) Kıskançlık hissetmesi ise doğal olan zaten. Öpüyorum hepinizi:)

Biyolojikanne dedi ki...

Ah işte birinci çocukların kaderi bu Ardaaaa. Tüh zavallı çocuğum benim yaaa...

Etkaca dedi ki...

Annelik tüm bunlara hazırlıklı olmak aslında !blogunuzu çok beğendim,çok samimi..
Nasil kaçırmışım şimdiye kadar hemen takibe aldım.
Klasik ama bize de beklerim:))
http://etkaca.blogspot.com

Benden Bizden dedi ki...

Oyyy, ne yalın ve etkili sözler onlar öyle! Böyle davranmasına mı sevinmeli, söylediklerine mi üzülmeli; karmaşık bir ruh hali bu annelik!
Kocaman sarıldım ben Arda'ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...