4 Ekim 2012 Perşembe

2 etti!

Başımıza gelen 2 adet saçma olayı anlatayım...Önce 2. den başlamak üzere...

Geçen hafta İstanbul'dan bir arkadaşım (Z) aradı, oğlanlar yaşıt, annelerimiz has arkadaş. Arada bir o Ankara'ya annesini görmeye geldiğinde görüşür, oğlanları tokuştururuz. Arda gibi onun cüce de yuvaya gidiyor. Geçen gün Z. sabah oğlanı yuvaya bırakırken..o da ne?

Hani okullarda haftalık veya 2 haftalık konu işlenmesi vardır, ilk gün o konuya uygun pano düzenlenir vesaire..O hafta veya haftaların konusu "Aile" imiş. Aile panosunun tepesinde "mutlu bir aile" fotoğrafı..Pek tanıdık yüzler, Z. yaklaşır ki aa hakkaten pek tanıdık ayol bu aile!!



Müdüre gider ve sorar; "Aaa, siz de tanıyor musunuz, arkadaşınız mi? Benim arkadaşım olurlar kendileri..."
Müdür: "Yoo, tanımam, internette konuyla ilgili resim, doküman vesaire ararken buldum, beğendim, koydum."

Z panonun fotosunu çeker bana yollar...Hayır işin garibi bu fotoğrafı külliyen hatırlamıyorum; bloga koymadım, facebook a koymadım, herhalde yani..ayrıca nerede çekildi, kim çekti, aylardan ne..hiç bir fikrim yok..

Neyse, bir kaç gün önce facebooka daha kısa bir açıklama ile koydum fotoğrafı, bir dolu yorum geldi..Kimi dalga geçti; "fotojenik aile sizi, hahaha" diye, kiminin tüyleri ürperdi, olayı can sıkıcı buldu...

Fakat bu bizim başımıza gelen 2. vaka, başta da dediğim gibi...

O olay da şöyle gelişti:

Geçen yaz Canan'lar (Canan bak link veriyorum, artık silkin ve yazmaya başla tekrar!!) Altınoluk tarafına giderlerken yoldan bizi ararlar: "Sizin bilmemne otelle ne alakanız var kuzum?
Biz "Hö?" dedik tabii..
Allah allah, bakın ne yolluyoruz dediler ve cep tel ile gördükleri manzarayı çekip yolladılar.
Şehirlerarası yol kenarında kocaman bir reklam panosu, panoda bir otelin reklamı, otelin havuzunda Arda ile ben kucak kucağa sarılmış "çimiyoruz".
Otelin adını gugıllayınca sitesi çıktı, aynen aynı havuz manzarası sitede de var...


Bu sefer fotoyu çok iyi hatırlıyorum..Bizim hafta sonu kurtarıcı mekanımızın havuzunda çekilmiş, çekeni de, anı da pek iyi hatırladığım bir foto. Gerçi bu fotoyu da internette nereye koyduğumu pek iyi hatırlamasam da çok dolaylı bir tahminim var..
Otele dava açtı sağolsun avukat kocam. Fakat o kadar ağır işleyen bir süreçki, bir yıla yaklaştık, gidilen 1 arpa boyu yol belki var, belki yok...

Ne salaklar bu arada? O fotoğrafı bulup fotoşoplayıp öbür havuza entegre etmeye uğraşacağına çağır otel çalışanlarının bebelerini, doldur havuza, çek fotolarını, hem eğlence, hem de en gerçeğinden havuz fotosu sana!


Otel sitesinden çıkarmış fotoyu, yol kenarı panoda duruyor mu bilmem..sanmam..
Otelin adını, adresini vermiyorum, bir de müşteri kazandırmayayım adamlara, heheh :)

Bakalım bu dava süreci nasıl işleyecek..
Ama ben hala daha hem bloga hem facebook a hiç bir güvenlik önlemi almadan -nasıl alınır da bilmiyorum zaten- şakır şakır foto yüklemeye devam ediyorum..

Alışmış kudurmuştan beterdir..



10 yorum:

saricizmeli dedi ki...

zaten ilk resmi koyduğunu hatırlamadığına göre sen resim koymasan da bir yerlerde resimlerini görmek işten bile değil.

çok güzelsiniz bence de ailecek:)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Yaaaa benimde hep kulak ardı ettiğim bir durum. Biraz da toz pembe mi bakiyorum ne. Sanki blog vs gibi paylasimlarimizi sadece bildigimiz tanidigimız , takip ettigimiz yazarlar falan okuyormuş gibi geliyor.
Bu arada ozletmeyin kendinizi cok boşlar oldun buraları

Burcu dedi ki...

Ay şansa bak :) Ama çok güzel bir ailesiniz işte, ne güzel teyit edilmiş de oldu.. :)

Itır dedi ki...

kızlar içim sızlarr diye bir yorum yapasım geldi nedense birden, 3ünüze hitaben..!!
ne guzel biz bize takılıyoruz ya birbirimizi hiç tanımadan şurda..çok hoşuma gidiyo!!!
hadi gece gece sevgi kelebee de oldum hihhi, optum sizleri iyi gecelerr!

yeliz dedi ki...

hmm demek süreç yavaş işliyor bundan dolayı rahatlar herhalde. Benim oğlanın fotoğrafını da bir anne sitesi koymuş hemen kaldırdılar ama kaldırmasalar dava açacaktım. hem de avukatın bebesinin fotoğrafı vallahi büyük cesaret

Itır dedi ki...

yeliz, allah bilir nerden nasil gecti foto ellerine..tabii kocanin mesleğini de tahmin edemediler heralde :)
şaka bir yana ben çabuk sonuçlanır diye hırslanmış ve çok coşmuştum ama tüm heyecanım söndü zira çok ağır herşey..
fotoları biraz oynayarak, üzerine yazı yazarak koymak gerek herhalde ama benim de o işlere kafam basmıyor pek..
Fakat bir acayip olay daha..bu okul müdürü ne diye aratıp ulaşmış fotoya diye soranlar oldu. "Aile fotoğrafı" yazmış, ben ilk bu şekil arama yaptığımda karşıma bizim foto çıkmadı, ancak şu an aynı şekilde google da ararsan, bu yayınlanan, yani arkadaşımın çekip koyduğu foto çıkıyor..(page 11) oha yani!!

Benden Bizden dedi ki...

Çok derin bir araştırma yapmış anlaşılan o okul müdürü.
Kim bilir kimler nerelerde kullanıyor masum blog resimlerini?
Siz de gerçekten fotojenik bir ailesiniz ama :)

Adsız dedi ki...

Naz dedi ki :bu isin malesef tatsiz boyutlari da var..ben senin aileni taniyorum adlari su,hatta siz suraya gitmistiniz diyerek cocuklara yaklasan kotu niyetli insanlar mesela :( biz evde dogu'yla denemeler yapiyoruz;"naz: biri sana dedi ki ben annenleri taniyorum benimle gelir misin,naparsin?/dogu:gitmeeem/n:sut dilimi vericem dedi?/d:gitmeeeemm../d:ipad'le oynamak ister misin diye sorarsa??/d:...bak o zaman biyaz dusunuyum../n:(?!?)" (Uff ne uzun yazmisim..)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bizim oğlanın fotosu da bir geyik videoda yeralmıştı. araya sora klibi yapanı bulup sildirmiştim. geçmiş olsun, insan bir tuhaf hissediyor

Sermin dedi ki...

ben korktum vallahı Itır. her yer fotoğraf dolu. Zaten benim kocam fotoraf koymamı hiç istemiyor, bundan dolayı da blogu güncelememi istemiyor. yazmamamın sebebi biraz da buydu.
ne yapmalı, ne etmeli!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...