29 Haziran 2012 Cuma

Arda doğum günü şenlikleri ve beceriksiz bir kulun DIY macerası

2 parti, 3 pasta kesimi ile 4. yaş kutlamalarını atlattık. Bir parti okulda, bir parti İncek'te açık havada yapıldı. 3. pasta kesimi ise aile ile Tadım'da yemek üstü gerçekleştirildi.

İncek'teki parti için ilk defa süslemeli, hediyeli (gelen çocuklara) ve davetiyeli bir şey yapayım dedim. Daha önceki doğumgünlerinde hiç böyle etrafta, bloglarda gördüğüm gibi "konsept" usulü bişey yapmamıştım. Valla meşakkatli işmiş. Hele benim gibi düğmesini dikemeyen, eli iş tutmayan biri için yardımsız olacak iş değilmiş. Ama insanın grafiker arkadaşı olunca davetiyeyi onun üstüne atmak, becerikli arkadaşı olunca fikirleri ve bazı kesme biçme işlerini de onun üstüne atmak gayet kolaymış! Heheh!

Universite arkadaşım, canım "Dida" yani Didem'ciğim davetiyemizi yaptı, Davetiye üzerindeki şaşkın dinozoru çok beğenince Banu ile onun üzerinden gitme kararı aldık. Sağolsun Banu banner-topper filan gibi benim "hö?" diye anlam veremeyeceğim şeyleri yapabileceğini söyledi. Didem'den dinozorun vertikalini istememi söyledi. Ben yine "hö?" dedim ama fazla uzatmadan aynısını söylemeye gayret ederek, Didem'e bunu ilettim. Vertikal denen şey gelir gelmez, Banu banner ve topper (iyiki doğdun bayrağı ve yemeklere saplanan çubuk üstü resimler diyelim benim gibi "hö?" diyenler için) ları üretti, bana da Office 1 Super Store da bastırması kaldı. Bir de yine Office1 S.Store da gelen bebelere vermek üzere bizim şaşkoloz dinozordan t-shirt yaptırdım. (Bu fikri de Banu ve ekürisinin düzenlediği ve Aylin'in de doğum günü bebesi olarak içinde bulunduğu toplu doğumgünü partisinden arakladım!) Hatta öyle bir arakladım ki aynı ordaki gibi paket ettim, sepete koydum! Naapalım insanda hayal gücü olmayınca ister istemez inanılmaz bir arak gücü oluyor! Hatta bu hazırlık aşamasında Banu'yu 1550 kez arayıp, paket kağıdından, bağlayacak ipe, bannerları nasıl bağlayacağımdan, daha aklıma gelmeyen zibilyon tane soruyu sormak üzere kendisini bayılttım. Olaylara yabancılığımı şu şekil özetlemeliyim: 12-13 tane t-shirt paket edilecek, paketler şeker gibi 2 taraflı bağlanacak, bannerın üçgenleri birleştirilecek ve yanlardan uzun ipler bırakılacak ki orada 2 direk arasına bağlansın...Office1 SS. dan çıkarken rafya kağıdı alayım dedim. Bir paket yeşil rafya buldum, üzerinde 10m. yazıyor. "Ohooo dedim, 10 METRE!!" 1 paket aldım eve geldim. Gece başladım, kesmeye, biçmeye, bağlamaya, daha 6. hediye paketinde rafya bitti! Yani işte bu kadar benim DIY olayım...

Yine de kendime haksızlık etmeyeyim, üstü makaron dolu pasta fikrim acayip prim yaptı, hem bebeler hem yetişkinler bayıldı..Gerçekten çok şirin oldu ve cüceler korkunç şeker hamurunu yutmamış oldular..Ayrıca bir tüyo; şeker hamuru acayip ağır çekiyor, tartı da fiyata yansıyor bittabii...Nasıl, beceriksizim ama arada bi parlak fikirler çıkarıyorum dimi? :)

Neyse çok keyifli bir parti oldu. Mekanın elverişliliği ile cüceler inanılmaz eğlendi, çimlerde koşturdu, havuzda coştu. Bizlerde keyiflendik, minderlerde yayıldık, çocuklar kendi kendine takılınca da rahat ettik. Çocukları havuzdan toplamak biraz zor oldu tabii..Hatta pasta kesiminde kimisi hala havuzdaydı, kimisi mayosuyla koşarak son anda yetişti...Mekanda akşam bir de sünnet düğünü varmış. Saat 16:00 dan itibaren "hadi toparlanın" sinyalleri almaya başlasak da çıkmamız 18:00 i buldu. Tabii yönetime hatrımız geçtiği için bu kadar gevşek olabildik!


Neyse foto koyalım ve bu ilk "konsept" partimiz ölümsüzleşsin! (Bu konsept lafına da ne gıcığım anlatamam!!)



İşte Dida'nın davetiyesi! Uzaylı Arda bu resimde tam 6 aylık!!

BANNER !!

TOPPER!!!

Hediyeler paket paket!!

Fırtına öncesi sessizlik :)


Kimisi mayo ve bornozla katıldı pasta kesimine :)

PUUUFFFF!!!!!!

Mina ciklet dağıtıyor, Kuzen Doruk'un üzerinde hediye t-shirt görilmekte ;)

Veeee final fotosu!!! 2 çiroz havuz yolunda!! :)))

Elbette daha bi dolu harika foto var, ama hemen hemen hepsinde cıbıl cüce dolu olduğu için yayınlayamıyorum..Okul partisini yazmaya ve foto yüklemeye de mecalim kalmadı, o da başka bahara...

8 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Itır yaaa, bir daha senin beni doomgününe çağırmanı beklemeyeceğim son güne kadar; çağırsn da çağırmasan da geleceğim (Banu'dan öğrenirim nasılsa yerini felan :P).

Yani bundan sonraki doomgünleri için 1 adet fazladan bulundur her şeyi. Zira ansızın gelebiliriz :D

Yasemin Aktuğ dedi ki...

cık cık korkunç şeker hamuru mu? Şekerim Ankaradakiler korkunçtur belkim benim ki çok şekerrr valla bak. :)
Arda totisi nice mutlu yıllar.
Havuzlu bi mekan süper fikirmiş seneye bende bu fikri çalayım. :9
Sevgiler

Burcu dedi ki...

Herşey çok güzele benzior.. Pasta macaronlu mu ypoksa?? Mmmmmmmmmm nefiiiissss... Daha nice yıllara...

Itır dedi ki...

Başak yaa, nasıl saçma oldu herşey!!
:(
Zaten herşeyden sizin ve Çınar için de vardı, biliyorsun..Bir dahakine kafadan davetlisiniz ;)

Yasemin, ay fena yakalandım yahu! :)
Senin şeker hamurun eminim en sağlıklı en hafifidir, bu Angarada beceremiyolar kardeşim bu işi!! :)

Burcu, evett, bi sürü renkli makaronn!!

AYÇA dedi ki...

Yaz dogumgunlerine bayiliyorum. Acik hava, havuz ne guzel fikir. Hatta Demirin dogum gununu yazin mi yapsam dedim bende :) pasta cok guzel olmus.
Ayrica suslerde harika. Hergun 2-3 parti, bu suslerden hazirlayan biri olarak sen anlatirken yaptiklarini ben yoruldum. Gercekten cok emek isteyen bir is :)
Tekrar mutlu yillar....

Itır dedi ki...

Ayçaaaaa, bir dahaki doğumgününe seninle çalışacağız, bilmiş ol!!;)

elif dedi ki...

Her şey çok harika görünüyor ama ben en çok pastaya bayıldım,çok akıllıca gerçekten,akıl beceriden çok farklı bir şey:) Tekrar muuupmuuutlu yıllarr!

ekin ve gügü dedi ki...

"do it yourselves" konseptiniz harikaydı. her yaşta bebeye çimenlerde gezme ve havuzda çimme imkanı sağlayan yönetime teşekkür ederiz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...