18 Ocak 2012 Çarşamba

Yeter ulan!

"İmdaaaat!" diye bağırasım var..yırtına yırtına!
Sıtkım sıyrıldı a dostlar..
Bitsin bu hastalıklar, bitsin!
Hastalık anlatmaktanda konuşmaktanda, yazmaktanda bıktım..

Arda'nın peşpeşe geçirdiği betalardan sonra Aylin'in geçirdiği öksürüklü, tıksırıklı, ateşli üsye zaten fazla gelmişti. Şimdi daha üsye biteli 10 gün olmadan yeniden ateş...İnmeyen, sürekli 38 lerde seyreden cinsten..Ne öksürük var ne tıksırık..6. hastalıktan şüpheleniyordum ama bugün Emel Hanım boğazda kızarıklık gördü. Kültür alındı, yarına göreceğiz hanyayı konyayı...

2 çocukla hastalıklar daha bir zor oluyormuş onu anladım. Bir de alışmışız artık büyümüş çocuğa, derdini anlatabilen, mızıklansada bir şekilde ilacını, çorbasını içebilen çocuğa..Bebek hastalığını unutmuşuz. Heleki bu bebek katiyen ilaç içirilemeyen, ateşini ölçtürmeyen bir cüce ise...Allahım her şurup vakti bir azap, kavga kıyamet, ateş ölçmek için 40 cambazlık...Tipitip bu kız tam tipitip. Arda ne kolaydı bu konularda..Hiç itiraz etmez hüüüp diye yuvarlardı şuruplarını, ateş ölçülürken kolunu kendi kaldırırdı...Hala daha hastanede, muayenede, aşıda melek gibidir, Emel Hanım ve hemşireler bayılır kendisine. Elinin üzerinden kan alındığı gün bile merakla damar yolunun açılışını seyretmiş, sonrada kelebek mi deniyor ne zıkkımsa onunla etrafa "Dış" atmıştı! (kreşte öğrenilen ateş etme efekti)

Neyse, bu son olsun diyeceğim ama biliyorum ki kış daha uzun ve evde kreşe giden bir abi oldukça daha pek kolay kurtulamayacağız bu hastalık mevzuundan...İlk bebeler 2-3 yaşında antibiyotik kullandı diye sevinen biz 2 bebeli anneler bu sefer 5,6,7 ay demedik dayadık antibiyotiği bebelerimize...Çevremdeki tüm 2 bebeli anneler bunu söylüyor..

Haa bu arada ben de 4 yıldır ilk defa antibiyotik kullanmaya başlıyorum, müjdemi isterim! Suratıma balyoz yemişim gibi ağrıyan sinüzitlerim yüzünden..Bir baba Toti sağlam, ona da şom ağzımla hasta ederim kesin..

Neyse bizi kurşun dökme paklar herhalde..Yada şu milletin dediği gibi her odaya soğan mı koysam  acaba, işe yarar mı?

6 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Of Itır geçmiş olsun topunuza :(

Geçen başka bir arkadaşın çocuğu için konuşuyorduk; onlar da betadan kurtulamadlar bu sene... doktorunuzla her ay depo penisilin yaptırma seçeneğini hiç konuştunuz mu? Ben küçükken 1 yıl her ay o iğnelerden yemiştim de ancak ondan sonra düzelmiştim...

Biz de bu haftayı sağ salim atlatırsak işitme testi yaptırıp akabinde sonuca bakacağız. Geniz etiyle ilgili bir durum varsa da aldıralım istiyorum, yeter bizim Çın'ın da otitten çektiği :S

Itır dedi ki...

Artık sanırım penisilin kalmamış, yanlış hatırlamıyorsam dr. a sorduğumda eskiden olan bir tedaviydi artık yok penisilin iğneleri demişti..yine de emin olamadım bu ara çok konuştuk artık aklımda tutamıyorum dr.ların dediklerini!

Bizim amelyat muallakta kaldı, son kontrolde kulaklar tertemiz çıkınca dr. bile "olm arda ne iş? şaşırtıyorsun beni" dedi..beklemedeyiz..işitme testi akabinde tel. bekliyorum senden..

larcencielblog dedi ki...

Hadi ya? Doktor bir arkadaşım yeni önerdi halbuki.. hmm, ilginç :)

Aman iyi maşallah Arda'ya! Başarabilirsek Çın'ı sağlam tutarak işitme testi yaptırabilmeyi, sonuçlarla birlikte ilk seni arayacağım :)

Sevgiler!

ZEYNEP dedi ki...

Cok geçmiş olsun Itır :(( Biz bir hasta cocuk ve bir hasta baba ile bile yeterınce dagıldık, anlayabiliyorum durumu :( Kuzular da sen de bir an once toparlayın insallah!

Burcu dedi ki...

Çok geçmiş olsun Itır... Soğan, turp, havuç, patlıcan hiçbi işe yaramaz şekerim. Sen toti kızmızın erkencikten bağışıklığı kuvvetlenecek diye düşünüp, sevinip, kendini kandır bence. Daha kolay atlatılıyor öyle...

edanik dedi ki...

2 aralıkdan beri 3.antibiyotıgımız ve 38.5 larda gezınen bir ateş.öksürük.hırçınlık...hamile ben ve hastalanan ve ilaç içemeyen ben:) öksüren baba ve grip babaanneyi saymıyorum bile:) bıkdım diye çok söyleniyorum ama nafile:) oğluşda bademcik var.bveç ve ıtır sizi yakınen takip ediyorum...bilgierinizi bzden esirgemeyin:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...