31 Ocak 2012 Salı

8 biterken

İkinci bebede zaman daha bir çabuk geçiyormuş, hatta uçuyormuş. Ne ara doğdu da, ne ara 40'ı çıktı da, ne ara 8 aylık oldu bizim Aylin kız? Bir harala gürelenin içinde büyüyor kendi kendine yavrucak! Hastalıktı, kıskançlıktı, "aman da ne zormuş bu iş" diye vırvırlanıp dururken 8 ay geçivermiş bile.

Cumartesi günü baba ile abi alışverişe gitmişti, evde yanlızdık kız kıza, ilk defa benimle bilinçli bir şekilde oyun oynadığını farkettim, çok komiğime gitti!
Şöyleki; bizim büyük yatağın ayak ucuna koydum kendisini, hızla emekleyerek yastıklara doğru gitti ve birden yan dönüp oturma pozisyonuna geçti bana bakmak için. Fakat bu hareketle birden o kadar kenara yaklaştı ki "Ayliiin!" diye üstüne atladım tutmak için. İşte o an kikirdeyerek tekrar kaçtı ve kendini yastıkların üzerine atıp kahkahalar atmaya başladı. Sonrasında ben oyunu farkedince tekrar etmeye başladık; ayak ucundan start veriliyor, arkasına baka baka kaçıyor ve ben "Tuttum seni!" diye bağırıp bacağına dokunduğum an basıyor kahkahayı! Eğer ben başka bir şeyle ilgilenirsem de resmen "hadi bir daha yapalım" der gibi kaçış pozuna giriyor...

Muhtemelen sıradan bir davranış, tam ayına göre, neden bu kadar etkilendim bilmiyorum..Sanki ilk bebemmiş gibi heyecan ve gurur yaptım!

Aslında 2. bebede her şeye hakim olacağız sanıyorduk ya..öyle değil işte..Bir çok şey unutulmuş gitmiş. Evet bir el alışkanlığı var sanki, bir rahatlık, bir adam sendecilik..Ama bir çok detayı da hiç hatırlamıyorum. Bazen Arda' nın aynı dönemdeki fotolarını bulup bakıyorum ve giydirdiğim kıyafetten tut, yaptığımız oyunlara, ruh halime kadar bir çok şeyi ancak o şekilde hatırlıyorum.  Bir de defterimiz vardı, uyuma saatleri, yedikleri filan yazılırdı Arda'nın.. O defteri buldum geçen; yedirdiklerimize baktım, gözlerim faltaşı oldu. Tabii iki bebeniz taban tabana zıt ise bu "ilk çocukmuş gibi aciz hissetme"sendromunu daha bir canlı yaşıyorsunuz...Mesela katı gıdaya geçişte kendimi feci antremansız hissediyorum..Arda'nın defterinden kahvaltı tarifi bile çalmışlığım var o kadar yani..Neyi neye katıyorduk hiç aklıma gelmiyor..Hayal gücüm, yaratıcılığım bitmiş durumda, bunda tabii sürekli ağzını büzüp kitleyen bir düdüğün de payı büyük, motivasyon sıfır!!

Neyse konuyu dağıtmayalım, Aylin hanım 7. ayını doldurmaya az kala emekledi (Aralık 3. hafta) Arda' yı tam hatırlamasam da sanırım 7-7,5 gibi emeklemişti. Aylin kız emeklemenin akabinde tırmanmaya, tutunup kalkmaya başladı. Boyuna göre bir şeyler bulunca (Arda'nın sandalyeleri mesela) hemen tutunup ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Arda bu işi çok daha sonra yapmıştı diye hatırlıyorum.

Bu arada Aylin'in tam bir cazgır kız olacağını da anlamış bulunmaktayım. Aslında gayet sakin gibi görünse de bazı konulardaki cadılık potansiyeli ileride bizi öttüreceğinin sinyallerini veriyor!.. Misal şurup içme. Arda ile bu konuda o kadar rahattık ki, Calpol içemeyen çocuklar olduğunu ve onlara fitil yapıldığını duyduğumda acayip şaşırmıştım. Şimdi Paranox fitil ecza dolabımızın en olmazsa olmazı! Eline damar yolu açılırken hayretle inceleyip gıkı çıkmayan ve hemşirelerin takdirle uğurladıkları Arda dan sonra kolunun altına derece koymak için savaş verdiğim Aylin...Biliyorum hastanede ciyak ciyak ağlayan bebelere bakıp burun kıvırmayacaktım zamanında, başıma beteri geldi!! Tırnak kesilmesi mesela..Bu kadar mı olay olur kardeşim? Buruna serum fizyolojik yapmak, heleki Otribebe ile çekmekten bahsetmeyeyim bile! Bu gibi durumlarda Aylin'e tek bir sıfat yakıştırıyorum: "İlletyus" !! :)

Bitirirken alt 2 dişinin de 7 ay sonunda çıktığını not edelim. Dişleri aylık kontrolde Emel Hanım farketmişti.

Foto 6,5-7 ay civarı..Ofis bilgisayarında güncel foto bulamadım.

Bu pembe battaniye olmadan uyumuyor bu arada :)

13 yorum:

Dilek dedi ki...

çok tatlı maşallah, ikinciler kesinlikle kendi kendine büyüyor.. Bizim iki kız da birbirinin zıttı.. arada siz de bizim gelişmelerimize bakın:)

ZEYNEP dedi ki...

yerim, yerim, yerim! :)

elif dedi ki...

Umarım illetyusluğu bebeklikte kalır,devam etmez. Nazlı da hiç şurup içmezdi,enjektörle,emzikle,biberonla,hatta silikon göğüs koruyucularla bile vermeye çalışmışlığım vardı. Hatta gece fitil atıp 2 dk geçmeden,daha bezleyemeden iterek!çıkarttığını biliyorum.Çok fenaydı hala fena.Ağzına,kulağına,burnuna hiç biryerine dokundurmaz, uzaktan ateş ölçen aletlerden kullanıyoruz, burnunu hiiiiç açamıyoruz, hatta biz normal krem falan bile süremiyoruz..
Umarım Aylin kız düzelir.Kızlar sanırım daha hızlı gelişim gösteriyorlar ama böyle biraz huylu oluyorlar..

Itır dedi ki...

Dilek seninki tam gaz speedy gonzales, 5 aylık emeklenir mi yahu?? :)

Zeynep, ye, ye ,yee!! :)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

İmza yasemin aktuğ :)) bundan sonra direkt kopyala yapıştır yapıp fotoyu değiştirsem yeterli olacak:)))

Itır dedi ki...

Hahah yasemin, artık paslaşırız, yazmaya üşenince; copy paste!! :)

anne kaleminden dedi ki...

giderek abisine benziyor gibi geldi bana :)) yaşını da kutlamayı dilerim buradan :)

Itır dedi ki...

Benziyorlar hava olarak ama arda tıpkı babası, bu biraz daha benim aileden bişiler almış gibi..
teşekkürler! :)

Unknown dedi ki...

Bayıldım Aylin'e. Bakışlarından anlattıklarınızı desteklediği bir gerçek:) Bu arada ben de oğlumun bebekliğine dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Doğum zamanı yaklaştıkça da panik yapmıyor değilim. Bakalım herşeyi yeni baştan öğrenicez herhalde

Sermin dedi ki...

ben de unutmuşm Itır. kendi kendime kızıyordum hatta. uyku düzenini falan biel unutmuşum. ara ara çınar'a tuttugum günlüğü falan okuoyrum oradan kopya çekiyorum ben de. ama bu ek besin mevzu beni bu sefer daha bir streslendirdi. yemeyeceğini düşündüğümden mi ne vereceğimi düşündüğümden mi bilmem ama kendimi acemi hissediyorum bu konuda. buldugum herşeyi vereceğim bu sefer anacııım

Itır dedi ki...

Burcu, bu sefer ne geliyor? kız/erkek??

Sermin, sen de mi brutus? :) gel de inandır milleti 2. kez ana oldugumuza! bir de herhalde ilkinde daha bir hevesliydik, şimdi kafamız da daha karışık, bedenler de yorgun, gözümüzde büyüyor...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ben o eti yanmış gibi bağıran çocuk kontenjanımı ilkinde doldurduysam bewnim 2 nomero pamuk gibi olacak demektir :) calpol içiremedim fitil yaptım zamanında. yıkanırken hala ağlar kafasına su gelince. kan verme ve aşı olayına hiç girmeyeyim bile. izmir yıkılıyor değil ki laboratuar

Itır dedi ki...

Elif, yorumun spama gitmiş, daha yeni gördüm! Cevap vermemiş gibi olmuşum kusura bakma!

Hülya istihkakının doldurdun sen o vakit 2. yi yapabilirsin, ha? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...