7 Nisan 2011 Perşembe

Durum raporu 2 - Toti Naz

Yok adı Naz olmayacak...Ama bu blog sayesinde tanıdığım cimcime Nilsu' nun annesi daha ilk cinsiyeti öğrendiğimizde bir mailinde "Toti Naz olsun bu da bari" demişti ve takma isim çok hoşuma gitmişti. Gerçi pek kullanmadım blogda, hem hamileliği fazlaca yazmadığım için hem de neme lazım daha erken, du bakalım ihtiyatı içinde olduğumdan..

Toti Naz' la beraberliğimiz 34. haftayı bitirmek üzere. Farkettirmeden gelip rahme tutunan, hatta içimde, hiç birimiz farkında olmadan, Çanakkale boğazını yüzerek geçen bu dişi zat şimdilerde tekme tokat içerde bana girişerek her dakika varlığını hissettiriyor.

En son 29 mart günü doktorumuzu görmeye gittiğimizde 2 kg. 160 gr. idi. "Kendimi 30. haftadan sonra bir hantal, bir büyümüş hissediyorum" dediğimde Aslı Hanım, "Son görüşmemizden sonra iyi kilo almış, tabii siz de, ondandır!" diye açıkladı hantallığımın sebebini :)

Tam 12 kg. almış durumdayım, Arda' dan sonra veremediklerimi de (6 kg.) fazladan sayarsak 18 kg eder. Yani Arda' dan önceki normal vücudumdan 18 kg. fazlayım..Gerçi bu ara duruldu boğazım, az ve öz yiyerek doyabiliyorum, tatlı krizlerim ara ara geliyor, bamya aşermemin de büyük şans olduğunu düşünüyorum, hem barsakları çalıştırıyor hemi de sebze işte..Öğlenleri ofisten çıkıp Rumeli' ye koşuyorum, adamlar artık tanıyor beni, bamya pilav..bazen yanına cacık..ohh mis. Bir de ikram yapıyorlar; söğüş domates veya tatlı!! Yurdum insanının hamile kadına bakış açısını seviyorum! :)

Arda' da olmayan kasık ve kalça ağrılarım oluyor. Bazen ofiste yerimden kalkınca bir süre Sürahi hanım gibi 8 çizerek yürüyorum. Yoga örtmenim 2. hamileliklerde kemiklerin daha erken açılmaya başladığını, vücudun olacakları bildiği için daha erken hazırlanmaya başladığını söyledi. Zannımca bu kuku kemikleri ağrımın bu kadar erken (taaa 20 li haftalarda) başlaması da ondan...Yogaya devam. İlk gebelikteki kadar çok keyif almıyorum ama gidiyorum, fayda faydadır diye..Zaten hiç yüzemedim bu sefer :(

Halen bir isim yok ortada..Memo'nun da bu konuyla pek ilgilendiğini söyleyemeyiz. Geçen bir sordum ne zaman isim bulcaz diye, Ohoo daha var, bakarız dedi..İyi peki dedim. Bu gidişle doğum esnasında Doktorumuzun veya hemşirelerden birinin adı konacak toti naz' a..İsim önermek isteyen olursa, bekleriz :)

9 yorum:

Biyolojikanne dedi ki...

Bence Toti Naz kalmalı pek sevdim, bi de rüyamda gördüm ben onu. Ebesi oluyodum ebesi nihohohooh:))))

Itır dedi ki...

Hahaha ebe nineee! Kızım ne macera olur? Ben doğuruyorum sende ıkın ıkın diye bağırıp beni doğurtuyorsun!!
-Hemen bana sıcak su ve temiz havlu getiriinn!!!!
:))

saricizmeli dedi ki...

Çok hoş gözüküyosun. İsim önerisi tabi ki Meriç. Benim listemde Meriç Ece vardı, ama soy adımızdaki ç de gelince çok sert gibi geldi babaya. Arda Ve Meriç birbirlerine karışarak güçlenir, sizinkiler de öyle olsun. İsim Meriç olsa da olmasa da:)

Itır dedi ki...

Sarıçizmeli, tevsiye alınmıştır ;)

Sen Gelince dedi ki...

Itır'cım valla son halin buysa sen hep böyle kal:) Çok sevindim Toti Naz'la resmen tanışmış olmaya:)

banushka dedi ki...

dün akşam mı çektiniz fotografı... bi fotoğrafım bile olamadan doğuracağım diye korktun değil mi :D
- bu arada söylemeyi unuttum. Hastaneye giderken o arada üşenmedim Baha'ya da fotoğrafımı çektirdim, son göbekli halim bir daha göremeyeceğim diye :P

ulay dedi ki...

biz de doğumdan bi gün önce karar verebilmiştik, zor iş isim seçmek hakkaten, içinize sinen bi isim bulursunuz umarım bebiş gelmeden :)

Itır dedi ki...

Özlem, sağol :)
Bakarsın belkide Naz kalır ismi..Tam isim annesi olursun o zaman!!

Banu valla dün gece sen söylediğinde kafama dank etti bir tane bile göbek fotom olmadığı..Sabah evden çıkmadan alelacele çektirdim fotoyu, bir de Arda karnımı öperken var senden özendiğim, onu da koyacağım yakında :)

Fragola umarım!! :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

benim bi musterimin kızını adı ADEN... çok şiyirsel gelmişti bana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...