6 Nisan 2011 Çarşamba

Durum raporu 1 - Toti Arda


Murphy kanunu mudur nedir? "Okula giden bebe sabah uyanamaz" diye bir kural mı var? Hatta şöyle devam ediyor bu kural: Hafta içleri yataktan kazınmak sureti ile zorla kalkan bebe, hafta sonu sabahın kör şafağında kalkar ve buyurur:
           "Anneeeaa ulan (uyan)! Salona git, logi (lego) oynaaa!!!"

1 Mart günü yarın gün olarak başlayan kreş macerası, 1 Nisan günü başarıyla kotarılan tam güne geçişle olaysız ve keyifli bir şekilde devam ediyor. Bu kadar kolay olmasına şaştım açıkçası.
Bir gün önce çarşaflar gitti okula, yatak beraber yapılmış, oda incelenmiş, yorulduğun zaman burada dinlenebilirsin denilince, olabilir denilip oda terkedilmiş. Bakarız dedi Hilal Hanim, zorlamadan teklif ederiz, ister uyur, istemez ise eve gider, başka bir gün deneriz dedi.
Ertesi gün Selin öörtmen ile kitap okunarak uyunmuş, elele :)
Bir kez babayı sormuş yatarken (o alıyordu öğlenleri), sen uyuyup uyandıktan ve kurabiyeyle sütünü içtikten sonra gelecek denmiş ve sıkıntısız bir şekilde uykuya geçilmiş.
Zaten Selin öörtmenim diyor başka bir şey demiyor. Sınıftaki erkekleri isimleriyle sayıyor, kızlardan kim var diyince "Selin öörtmenim" diyor gözleri parlayarak.

Bir defterimiz var, haberleşiyoruz Selin' le. O uzun uzun yazıyor neler yaptıklarını, neler yediğini..Ne şarkılar söylediklerini bile yazıyor satır satır. Çok hoşuma gidiyor. Ben de bazen bazı havadisleri yazıp yolluyorum..
Yazılanlara göre bizim cüce yemek seçme işini sadece evde ana-babaya kıllık şeklinde sadece evde devam ettiriyor. Bezelyesini bitirdi, kuru fasülye yedi, kabak dolmasını çok sevmedi ama yedi cümlelerini okudukça sevindirik oluyorum!!

Dil de bayağı çözüldü, akıllı akıllı cevaplar veriyor, bazen çat diye lafı kitliyor, komik laflar ediyor...Aslinda bir kaç cümlesi vardı aklımda ama bir kenara not etmediğim için unuttum gitti..Yazmak lazım hemen..Sorular çoğaldı, öyle komik ve güzel soru namesi yaparak soruyor ki!

Hiç arabalarla oynamamış bir velet olarak şaşırtıyor bizi, "Arabalar" filmi sayesinde araba oynar oldu çocuk..Mater en büyük aşkı! Zaten arabalardansa "Mater'in abartılı hikayeleri" ni tercih ediyor. "Şişi mcqueen" de favori tabii..Daha bizim evde hiç yok bu kahramanların oyuncaklarından, bebek gelince getirdi diye mi versek diyorum..bakalım..Bu bebek hediye getirdi işi de ne kadar çalışıyor göreceğiz..

Karnımı seviyor bazen, kafasını yaslayıp sevgi sesleri çıkarıyor (Göreceğiz ete kemiğe bürününce ne kadar sevecek bebeği??) "Bebek orda uyuyor" diyor millete, karnımı göstererek. Özellikle meme olayını anlatıyorum, afallamasın diye. İşte o gelince memeden süt emecek, çünkü onun dişleri yok filan diye, uzun emdiği için hala memeler çok kutsal zira. "Evet" diyor, "benim dişim var, köfte yiyebiliyorum". Sonra memeleri de "bebek" diye ellemeye yelteniyor, "yok canım ne bebeği??" diyorum. "Tabii anne, küçük bebek, miniciiik" diye gülüyor, deli!!

Odasını düzenledik, derledik topladık, çekmecelerde yeni gelene yer açtık. Bir de Banu' lardan gelen yatağı kurduk odaya, tam Toti' nin yatağının karşısına. Protesto eder mi filan diyorduk, "çok güzel oldu oda" dedi. Bebek yatağına çıkmak istedi, peki çık der demez vazgeçti...

Vijdanlarımın doruklarındayım, çocuğu sattık kreşe, akşamları da az vakit geçiriyoruz, zaten yenisi gelince ilgi azalacak filan falan..Acayip özlüyorum gün içinde..Her zamankinden daha çok. Arda' ya karşı bi hassas, bi duygusal, bi sulugözüm ki sorma gitsin..Neyse kendimi başka bir yazıda anlatayım..Bu Arda Totisi' nin durum raporu olsun..

5 yorum:

saricizmeli dedi ki...

Ben en çok meme dersinde afallarız sanıyordum, ama bir onda sorunumuz olmadı. Ben de baya işlemiştim onun dişleri yok mevzunu. Şimdi NE'yi dışarı götürmek istemediğinde bile bahanesi, ama onun dişleri yok oluyor.

Kreş işini umarım biz de böyle kolay hallederiz.

GÜL-FİDAN dedi ki...

Selamlar,

Benim de 33 aylık kızım var ankarada kreş arıyorum...siz nereye verdiniz ...sanırım memnunsunuz

sevgiler...

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de kızımı kreşe göndermek istemiyorum ama böyle sizin gibi kreşte mutlu olan çocukları okudukça acaba göndermeyerek bir şeyleri kayıp mı ettiriyorum diyorum...

Itır dedi ki...

Gül fidan, biz Binbir Çiçek' e verdik..memnunuz.

Çok bilmiş, insanın vijdanına pek dokunuyor ama inan hepimiz için iyi oldu..O mutlu ve keyifli olduktan sonra gerisi boş..

aslı dedi ki...

Ah Itır bak, nasıl da konuşmaya başladı cüce! Ne zaman ne zaman , diyordun ;)

Kızım okula satmak da ne demek? Onun için (bence) ev kadar sıkıcızı var mı!?! OKul ne kadar eğlenceli bir yer onun yaşında bir çocuk için. Hem evde de vakit geçiriyor hala daha bol bol.

Zeynep

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...