18 Nisan 2011 Pazartesi

35 hafta geride kalırken doğum tercihleri üzerine..

35 hafta bitti geçen perşembe.
Hep yazıyorum ya; farkında olmadan, ayna karşısında göbek okşamadan, belgesel seyredip hüngür foşurt ağlamadan, bedendeki mucize ile yatıp kalkmadan geçti gitti bu hamilelik.
Bazen biraz daha tadını çıkartsaydım diye hayıflansamda (neticede sondur bu!) olması gereken gibi gitti sanırsam..Kafam işle, Arda ile o kadar doluydu ki..Bir de tabii tecrübe, bilinmeyenlerin azlığı vs...
Geçen hafta sırf adet yerini bulsun diye gebelik.org a bakıp haftamı okudum :)

İsim bulamadık henüz..Belki yüzünü görmeyi bekleriz..
Hastane çantama başlamadım..birazdan gugılliycam, hazır listeye ihtiyacım var! :)
İzne ayrılmadım..Ama 1 haftadır, artık evde patileri uzatmaya ihtiyacım olduğunu hissediyorum..

Geçen hafta Dr. kontrolü vardı, bir önceki görüşmemizde Aslı Hanım' a doğum tercihlerimizi sunmuştuk yazılı olarak. Blogcu Anne'nin planını, kendisinin izni ile araklamış, az çok değiştirmiş, kendi tercihlerime göre uyarlamış ve doktoruma vermiştim. Verirken de işine karışıyormuş hissi vermemek veya ukala dümbeleği profili çizmemek için ilk doğumumda yaşadığım hayal kırıklıklarından dem vurmuştum. Kendisi verdiklerimi okuyacağını, hiç de ukalalık olarak görmediğini, aksine karşısında bilinçli ve ne istediğini paylaşan bir hastası olduğu için mutlu olduğunu söylemişti. Bir sonraki görüşmede konu ile ilgili görüşmek üzere ayrılmıştık.

Görüşmede önce hal ve gidişhat konuşuldu, her an doğuracakmışım gibi hissediyorum, anormal bir basınç var aşağıda deyince, bunun ikinci ve üçüncü gebeliklerde sık görüldüğünü, bağların, kemiklerin daha çabuk açıldığını, bu şekilde hissetmemin illede erken doğum olacağı veya bebeğin başını kanala soktuğu anlamına gelmediğini söyledi. Sonra ultrason odasına gittik. İsimsiz kızımız o kadar hareketliydi ve fırıl fırıl kıpraşıyordu ki doğru düzgün bir vesikalık foto çekemedi Aslı Hanım. Sanırım yemek yiyip bir de diet cola götürdüğüm için dellenmişti cüce..Neyse 2500 gr olmuş.."Yolunda gözüküyor herşey" dedi Aslı Hanım, "bakınız henüz kanala filan da girdiği yok.." diye ekledi.

Sonra yine odaya geçip vermiş olduğumuz yazı hakkında görüştük:
- "Hiç bir isteğiniz bana anormal veya uygulanamaz gelmiyor, sadece yemek yemeye pek sıcak bakmıyorum ama sıvı almanızda sakınca yok, damar yolu da rutin olarak takılır, ani bir durumda müdahale etmesi kolay olsun diye ama istemiyorsanız bunu hemşirelere söyleyebiliriz" dedi.

Aslı Hanım' ın diğer yorumları:

- "Epizyotomiyi ezbere yapmıyorum, zaten gerek kalmayabilir sizde, o an duruma göre bakarız."

- "Hareketli olma isteğinizi çok normal karşılıyorum, zaten ben de gebelerimi sürekli yatakta nst ye bağlı tutma taraftarı değilim, çoğu zaman ben kalkıp dolaşmalarını öneriyorum sürekli yatanlara."

-"Göbek kordonunu eşiniz kesebilir, arada bir isteyen çıkıyor, hallederiz."

-"Bebeği hemen kucağınıza verebiliriz, apgarı iyi ise ve bir başka sıkıntı yaşanmaz ise. İlk karşılaşmanız, ten temasınız, öpüşüp koklaşmanız, hatta ilk emzirme denemeniz (amerikalı annelerden çok talep geliyormuş bu hususta) bu esnada yapılabilir ama hemşireler bir süre sonra alıp kontolleri yapmak isteyecek hatta sabırsızlanacaklardır siz koklaşırken, bu noktada o süreyi çok uzatamam ama tüm kontroller yanınızda yapılacak, başka odaya kesinlikle götürülmeyecek."

Genel anlamda bu şekilde gitti konuşma..gayet ılımlı, espirili ve gülüşmeli geçti. Onun için de bizim için de, karşılıklı olarak fikirlerimizi paylaşmak, duymak iyi oldu bence. Ben rahatladım olumlu tavrını görünce, bir takım detayları önceden konuşmuş ve anlaşmış olmak da iyi hissettirdi..Yani yemek yeme konusu hariç anlaştık diyebilirim :)

Sonuçta yukarıda linkini verdiğim ilk doğum hikayemde bahsettiğim "Hacettepe zulmü" gibi birşeyi Güven' de yaşayacağımı hiç zannetmiyorum...

Teknoloji özürlü olarak Aslı Hanım' a verdiğimiz mektubu buraya nasıl koysam bilemedim, o yüzden merak eden olursa Blogcu Anne' ninkine baksın, nasıl olsa aşağı yukarı aynı...

2 yorum:

saricizmeli dedi ki...

bende bir hastane çantası postu vardı.
tadını çıkkaaaaar;)
kocaman öpücükler.

anne kaleminden dedi ki...

az kalmış bebişe kavuşmaya :) baya baya bilinçli bir anne adayına çatmış doktor :)))) sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...