1 Şubat 2011 Salı

seviyor..sevmiyor..


Arda Toti'si bu ara ya seviyor ya sevmiyor...Olaylar, kişiler, yemekler, oyuncaklar, eylemler..herşey için geçerli..sevmek yada sevmemek..bütün mesele bu!
Yaklaşık bir aydır "..ben onu sevmem..", "o kötü..", "..git burdan..", "..sen orda kal.." en favori lafları..

Bir şey giydireceksin; "ben onu sevmem", birisi geliyor eve; "giiiit", hadi bilmem ne yapalım Arda; "ben bilmemne sevmem"...
Her zaman çok sevdiği bi şeyi de anlık olarak sevmem diyerek reddedebiliyor. Bir tek kar ve makarna nasiplenmedi bu sevmemden..Onlar hep sevilesi şeyler.."Ben kar çok sev..!" :)

Bir de beni şaşırtan sevmem derken takındığı ifade, kaş göz kombinasyonu, kafa çevirmeler, lafları uzatarak, bastırarak daha bir negatifleştirmeler..Sanki kreşe gidiyor da daha büyüklerden öğreniyor bu mimiklerle süsleme sanatını...

Bu sevmem meselesi bizim aramızda, eşya, eylem veya olaylar etrafında dönerken komik oluyor, şikayetçi değilim, zaten uzatmıyor ama insanlara git burdan veya ben seni sevmem..kötü o gibi yaklaşımları gayet rahatsız ediyor beni..Nasıl geçer bu acaba? Eskiden böyle çocukları çok antipatik bulurdum, analarını suçlardım..Demekki hiç bir şey yapmıyormuş garibanlar..Ben yapmadım bişey, gerçekten!!!

Bebek konusunu anlatmaya çalışıyorum fırsat buldukça..Karnımda ne var? diye sorunca, gülerek "bebek!" diyor, bazen gelip başını yaslıyor göbeğime, şefkat sesleri çıkarıyor, eliyle seviyor. Geçen gün "kız kardeş mi gelsin erkek mi?" diye sordum, "bebek gelsin" dedi. Anladım ki kardeş lafı hala bir muamma..Peki kız bebek mi, erkek bebek mi? dedim, "Kız" dedi..Ama genel olarak bu bebek mevzuunu pek anladığını sanmıyorum..Yani orda bir bebek var, doğacak, eve gelecek, kendine rakip olacak..pehhh..Olay çok sürreal, gayet fantastik kuntastik bir film kıvamında..

Dün gece ilk defa babayla uyudu, dünyalar benim oldu..Bu geceler çoğalmalı..

Yine 6 gündür kaka yok..Canım çok sıkkın..Yarın çocuk cerrahı arkadaşımızı arayıp fikir danışacağım..

Tokso testim negatif çıktı..pek rahatladım..artık dikkat edeceğim pis boğazıma...

Finito.


Fotolar: Emre Efendi

6 yorum:

Deli Anne dedi ki...

ah be arkadaşım neyi kınasak başımıza gelmiyor mu zaten.. şu git burdan vesevmem meselesini diyorum:) ben de pimpirikli ve çocuğuna çemkiren annelere laf ederdim hepsi bir bir patladı elimde.. annelik bana en çok büyük konuşmamam gerektiğini öğretiyor:)

sevg,ler, kolaylıklar

Itır dedi ki...

aynen..yazılarımda tükürdüğünü yalama o kadar çok geçiyor ki! :)

anne kaleminden dedi ki...

:)) güldüm yorumlarınıza :) bizde de var aynı söylemler, özellikle babannelerine falan söylüyorlar bazen hem onlar hem ben üzülüyorum. arda çok yakışıklı bir abi olma yolunda, sevgiler...

yasemin dedi ki...

sevgili ıtır ,arda yı mira nın 1.yaşgününde görmüştüm,tabii epey zaman geçmiş çok tatlı bir oğluş olmuş.Bebeğiniz de hayırlı olsun şimdiden ..Konuya gelince 2 yaş çocuklarının duygularının düşüncelerinin çabucak değiştiği bir dönem ,o kadar hızlılar ki .Ama en sevinilecek nokta duygularını rahatça ifade edebilmesi ,bunun artılarını ilerde göreceksiniz,sevgiler

Asena dedi ki...

"Trouble Two" muydu bu dönem?

Çok tatlısınız :)

Itır dedi ki...

anne kaleminden insan bir tuhaf, kala kalıyor değil mi o durumlarda? gıcık bir durum :)

yasemin bende senin kızı hatırlıyorum hayal meyal :) bence de geçici bir dönem, gıcık etmeyi öğrendi, kullanıyor sonuna kadar :)

Burcu resimlerin şaaahanee!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...