20 Eylül 2009 Pazar

yaz tatili - II. bölüm



Tatilimizin üzerinden tam 2 hafta geçti ancak yazabiliyorum!! Bu aralar hiç bir işe, hiç bir şeye yetişemiyorum, bir de yeni bilgisayar gelince, onu kurcalamakla ve alışmakla geçti günler.
Her sene gittiğimiz Datça seçeneği bu sene bir takım sebeplerden dolayı baştan elenince ortada kalmış, kara kara "Ne yapacağız biz bu sene?" diye dertlenirken, bir gün ofiste Gülgün Hanım' ın "Ortakent Yahşi tam size göre, Toti' yle acayip rahat edersiniz. Orada Vira's otel var, yemekleri de harikadır!" demesi ile aniden bu seneki rotamız belli oldu. Ben Gülgün Hanım' ın anlattıklarını kafada süzgeçten geçirdim, beğendim, önce Baba Toti' yi ikna ettim, ardından da Anne-Babalarımıza teklif ettim. Hep beraber keyifli olacaktı, hem 2 tarafında belli bir programları yoktu ve arayış içindeydiler...Anne-Babaların da dahil olmasıyla kalabalık bir aile olarak yapacağımız tatilimiz biçimlendi. Arda' nın ilk tatilini Anane-Babaanne ve Dedeleri ile birlikte cümbür cemaat geçirmesi de bence harika oldu!! Aslında il tatilini geçen sene 2,5 aylıkken Datça' da yapmıştı ama pek bir şeyin farkında olmadığı için sanki bu seneki tatilimiz ilk yaz tatili gibi oldu; ee tabi kumsalda kova-kürekle oynamadan yaz tatili mi olurmuş?? Geçen sene kuma elini bile sürmemişti! :)
29 Ağustos günü akşam geç bir uçakla Totiler şeklinde Bodrum' a doğru yola koyulduk. Büyükler araba ile gündüzden yola çıkmışlardı. Neredeyse gece yarısı idi Yahşi' ye vardığımızda, etrafı göremeden odamıza yollandık. Ertesi sabah gerçekten çok güzel bir yere geldiğimizi gördük. Deniz Datça' yı aratmayacak güzellikteydi, otelimizdenizin dibindeydi, sahil harikaydı ve yemekler nefisti. Toplam 8 gün kaldık Vira's otelde. Çok rahat ettik, günümüzün çoğunu kumsalda geçirdik, odalarımıza neredeyse yatmadan yatmaya gittik. Arda her sabah kahvaltıdan sonra kumda oynayıp, deniz banyosunu yapıp, 11 uykusunu pusetinde, şezlonglarımızın yanındaki ulu ılgın ağacının gölgesinde yaptı. İlk günler denize girmekten pek haz etmesede deniz kenarında beline kadar suda çok güzel oynadı. Son gün ise -hep öyle olur ya- denizden acayip keyif aldı ve sudan çıkmak istemedi! :)
Bitez' e, Camel Beach'e ve Ekin' in ananesinin Güllük' teki evine gittik, bu ufak çevre gezilerinin dışında canımız bir yere kıpırdamak istemedi zaten, keyfimiz yerindeydi çünkü. Arda otelin ve sahilin maskotu oldu, garsonlardan Sefa abi'yle kanka oldu, Ayşe köpeğin peşinden ayrılmadı, sahilde alman bir arkadaş bile buldu kendine :)
Sabahtan akşama yedik diyebilirim. Otelin yemekleri süperdi, Arda açısından hiç sıkıntı çekmedim, her öğün mis gibi çorbalar ve sulu yemekler vardı, sıpa ilk defa mantı yedi ve bayıldı! :)
Kumda bol bol bira patates yaptık, dondurmayı abarttık, gider ayak Bitez dondurmasını keşfettik ve çookk beğendik!!
Gülgün Hanım' a bizi oraya yolladığı için çook teşekkür ederiz. Tatilden bir ders çıkarttım bu arada: 1 hafta, hele çocukla olunca çok kısa..minimum 15 gün yapılmalı tatil.
Bitti :) Fotolara buyrunuz...
Bıcı bıcı..

:)

Dedem beni hep eğlendirdi :)

Yürüme alıştırmaları yaptım

Odamızdan sahile gidiş

Ohh babişle serin odamızda ne güzel uyuduk!


Babaannem kumdan kaleler yaptı, ben bozdum :)


Mantıya bayıldımmm!!!


Dizlerim kuma değmesin diye yeni bir emekleme şekli geliştirdim.

Dedeyi denize iit-tiiimm! :)


Brrr, su soğukmuş! Sarmala beni anneee :)


Şu içtikleri sarı şeyde fena gözüm var ama bir türlü tadına bakamadım!


Öğle yemeği yiyoruz.


Alman arkadaşım Hans :-)


Son akşamımız, yemek sonrası gezinti.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ciao bella mamma ma che belle foto!!! Il tuo bimbo ormai é un ometto, cammina, mangia mantı, distrugge i castelli di sabbia e dorme senza fare capricci (credo,dalle foto sembra cosi).Immagino che voi siate molto felici di avere un bimbo cosi bello e buono,e siamo felici anche noi per voi.Ma tra nonne,nonni,castelli e mantı resta un po' di tempo a babbo toti e mamma toti per stare un po' da soli e fare le cose zozze toti?
Un bacione a tutti voi!
Giuliano

Adsız dedi ki...

Çok güsel fotolar çokkkkkkkkkkkkkkk bayıldım hepsine. Hele uyuyan Memetimizle Arda, bi de yürüyen Memetimizle Arda bi de üşüyen Arda'yla IT bi de biralar:)))))
Off tatiller bitmesin ya, hep tatilde yaşıyalım:))
BABUN

Itır dedi ki...

Giuliano!!
Certo che abbiamo trovato tempo per le cose zozze..appunto per questo i nonni erono invitati alla nostra vacanza, loro hanno fatto babysitter, noi invece le zozzeeee :-)

Babunum, artık adsız olarak yorum bırakıyorsun ama ben biliyorum ki sensin bu kişi!!
Umarım bir gün hep beraber tatil yaparız be gülüm?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...